Antena Meniu Search
x

Medicul acuzat de experimente ILEGALE pe pacienţi: Totul e o răzbunare a directorului spitalului

Spitalul de neurochirurgie din Iaşi se confruntă cu un scandal fără precedent, după ce doi medici sunt acuzaţi că ar fi făcut experimente ilegale pe pacienţi

Spitalul de neurochirurgie din Iaşi se confruntă cu un scandal fără precedent, după ce doi medici sunt acuzaţi că ar fi făcut experimente ilegale pe pacienţi

Conducerea unităţii medicale a depus o plângere penală pentru ucidere din culpă pe numele acestora.

Medicii vizaţi se apără însă şi spun că totul este o răzbunare a directorului spitalului, cu care au avut conflicte mai vechi.

Cei doi medici de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi sunt acuzaţi că au făcut puncţii lombare şi au utilizat eprubetele cu lichidul prelevat de la bolnavi pentru o cercetare ştiinţifică, fără să ceară acordul pacienţilor.

Patru din opt bolnavi supuşi experimentelor au decedat, deşi nu este clar dacă moartea acestora a fost cauzată de experimentele medicilor.

Medicul acuzat spune că totul este o răzbunare prin care s-a urmărit înlăturarea sa din spital.

"Plângerea penală făcută este o defăimare şi este o reacţie venită ca represalii împotriva plângerii penale făcute de mine contra doctorului Eva, în august 2014, pentru fals în înscrisuri oficiale şi a faptului că i-am evidenţiat plagiatul din teza de doctorat.

Practic, a urmărit îndepărtarea mea din spital. Am primit decizia de desfacere a contractului de muncă în ziua procesului în contencios administrativ pentru şef de secţie la Neurochirurgie, acestea fiind o cale de blocare", a spus medicul Ştefan Incean, conform Antena3.

Între actuala conducere a Spitalului de Neurochirurgie şi unul dintre medici, Ştefan Iencean există un conflict mai vechi. Unitatea medicală condusă de Lucian Eva, fratele procurorului Emilian Eva, l-a concediat pe Iencean în 2014, dar instanţa a decis să fie repus în funcţie.

Acesta a făcut apoi sesizare la Consiliul Naţional de Etică pentru că teza de doctorat a şefului spitalului ar fi un plagiat, fapt infirmat ulterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Medicul acuzat de experimente ILEGALE pe pacienţi: Totul e o răzbunare a directorului spitalului