Antena Meniu Search
x

Medicul care a monitorizat nașterea copilului mort după şapte zile a dat șpaga înapoi familiei

O eroare medicală se repară cu şpaga dată înapoi pacientului! Ieri Observatorul v-a prezentat cazul copilului mort la şapte zile de la naştere, după ce doctorii n-au văzut că avea o malformaţie cardiacă gravă

Vezi și

O eroare medicală se repară cu şpaga dată înapoi pacientului! Ieri Observatorul v-a prezentat cazul copilului mort la şapte zile de la naştere, după ce doctorii n-au văzut că avea o malformaţie cardiacă gravă

500 de lei. E şpaga dată de familie pentru naşterea lui Eric Ionuţ. O naştere naturală, într-un spital din Capitală. Vreme de noua luni niciun medic nu şi-a dat seama că inima copilului are o malformaţie gravă. Iar doctorul care a monitorizat gravida şi a asistat la naştere s-a gândit să înapoieze şpaga. Nu după moartea copilului, nu după sirul de întrebări al părinţilor, ci după ce reporterii Observator s-au interesat de caz.

Părinţii lui Eric, care a trăit doar sapte zile după naştere, caută răspunsuri. Vor să ştie de ce s-au lovit de atâtea erori în spitale. Până şi biletul de externare al mamei e greşit. Scrie negru pe alb că a născut o fată.

Greşeala de pe foaia de externare ar fi fost cea mai mică problema a familiei, dacă băieţelul lor nu ar fi acum un înger în ceruri. Asta, deşi, permanent doctorii i-au asigurat că vor avea un copil sănătos. Eric avea, însă, o malformaţie atât de gravă, încât ar fi trebuit să se vadă la o ecografie. Lucru pe care medicul specialist în astfel de analize medicale a omis să-l vadă.

În apărarea lui, medicul care a monitorizat copilul până la naştere, îi acuză şi pe specialiştii în chirurgie cardiacă de la spitalul Marie Curie că nu au făcut tot ce-a trebuit să-l salveze pe Eric.

Până la difuzarea acestei ştiri, spitalul Malaxa nu a trimis nici un punct de vedere cu privire la acesta caz, iar medicii implicaţi nu au dorit să comenteze fără acordul conducerii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Medicul care a monitorizat nașterea copilului mort după şapte zile a dat șpaga înapoi familiei