Reţete exotice de post şi avertizarea preoţilor în legătură cu fructele de mare
Fasolea, cartofii sau pastele nu mai sunt singurele preparate din meniul de post. Restaurantele au reinventat reţete. Şi le prezintă clienţilor farfurii exotice
Fasolea, cartofii sau pastele nu mai sunt singurele preparate din meniul de post. Restaurantele au reinventat reţete. Şi le prezintă clienţilor farfurii exotice. Meniurile asiatice sau cele egiptene îi pot convinge şi pe cei pretenţioşi că postul nu e tocmai o provocare.
"Vom găti orez prăjit!" Orez inspirat din bucătăria asiatică. Bucătarul şi-a pregătit ustensilele şi a pus pe masă cele mai aromate ingrediente. "Aici este uleiul de măsline. Usturoi. Ceapă." Toate, amestecate cu ardei roşu, până se rumenesc. "Acum, orezul!" Cinci minute stau toate pe plita încinsă. Apoi, se serveşte cu un mixt de ciuperci. "Este foarte gustos!"
De aceea, bucătarii şi-au diversificat reţetele pentru a-i convinge şi pe cei pretenţioşi.
Sam a venit din Egipt ca să le gătească românilor preparate de pe malul Nilului. Reţeta are puţine ingrediente, dar bucătarul spune că îi rezişti cu greu. "Tocăm ceapă, spanac, sos de roşii şi manopera." Bucătarul are un secret. Fiarbe totul la foc mic.
Pentru mulţi, creveţii, calamarii sau scoicile fac parte din meniul de post. Însă, preoţii au o altă părere. Recomandă să se consume în zilele de dezlegare la peşte. Postul Crăciunului are 40 de zile.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰