Antena Meniu Search
x

Meniuri bilingve pentru turiști, în toate cafenelele şi restaurantele din Timişoara

Timişoara se pregăteşte să devină Capitală Culturală Europeană. Chiar dacă mai este aproape un an până atunci, liderii oraşului vor să se asigure că turiştii nu vor avea niciun fel de probleme.

de Redactia Observator

la 10.02.2020, 17:01

Vezi și

Timişoara se pregăteşte să devină Capitală Culturală Europeană. Chiar dacă mai este aproape un an până atunci, liderii oraşului vor să se asigure că turiştii nu vor avea niciun fel de probleme. Astfel, printr-o hotărâre a Consiliului Local, toate restaurantele şi cafenelele trebuie să aibă meniuri bilingve, în română şi în engleză.

Toate cafenelele şi restaurantele din Timişoara sunt obligate să aibă meniul în cel puţin o limbă de circulaţie internaţională. Comercianţii au la dispoziţie trei săptămâni să se conformeze sau vor suporta rigorile legii.

Vor fi sanctionati cu amenda intre 200 si 400 de lei de catre politia locala, dar in plus vor avea de suportat ridicarea acordului comercial de functionare. pedeapsa mult mai dura decat suma respectiva. amenda.

Pentru turiştii care vizitează Timişoara, viitoare capitală culturală europeană, decizia autorităţilor locale vine ca o gură de aer proaspăt. Până acum meniurile scrise exclusiv în limba română le dădeau mari bătăi de cap străinilor.

Şi pentru angajaţii localurilor, decizia Consiliului Local este una bună. Având meniuri bilingve angajaţii nu mai pierd timpul cu explicaţii.

Mai rămâne însă o problemă: etichetele produselor expuse spre vânzare.

De la 1 martie cel mai probabil si aceste etichete de la raft vor fi schimbate pt ca spre exemplu aici scrie ciocolata de casa si in mod cert un strain nu ar stii ce inseamna asta.

Anual, orașul de pe Bega este vizitat de aproape 300.000 de turiști. Iar numărul lor va creşte simţitor o dată cu desemnareaTimişoarei drept Capitală Culturală Europeană, începând cu 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Meniuri bilingve pentru turiști, în toate cafenelele şi restaurantele din Timişoara