Antena Meniu Search
x

MERS a ajuns în Europa. Primul pacient infectat a murit într-un spital din Germania

Primul deces provocat de Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS-Middle East Respiratory Syndrome) a fost înregistrat în Germania

Primul deces provocat de Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS-Middle East Respiratory Syndrome) a fost înregistrat în Germania

Informaţia provine din interiorul companiei farmaceutice Niels-Stensen-Kliniken GmbH, care este sponsorul principal al mai multor spitale germane.

Victima, un bărbat în vârstă de 65 de ani, suferea de mai multe complicaţii generate de MERS. El fusese internat într-un spital din Saxonia şi a murit în ziua de 6 iunie.

Potrivit dosarului său medical, bărbatul contactase virusul în luna februarie, când a călătorit la Abu Dhabi, relatează Antena3.

Între timp, bilanţul victimelor ucise de MERS a ajuns la 19 persoane în Coreea de Sud.

În această dimineaţă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a întrunit de urgenţă şi a adresat un apel complex de prevenire a bolii, identificată pentru prima oară la oameni în Arabia Saudită, în anul 2012.

Până acum, specialiştii nu au reuşit să creeze un vaccin sau leac care să combată virusul. Potrivit OMS, rata mortalităţii a celor infectaţi cu MERS este de 35%.

Virusul, care provoacă o formă gravă de pneumonie, a fost numit MERS (Middle East Respiratory Syndrome Coronavirus) și este considerat la fel de periculos ca SARS, virusul sincițial respirator care a lovit Asia de Sud Est în 2003.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » MERS a ajuns în Europa. Primul pacient infectat a murit într-un spital din Germania