Antena Meniu Search
x

Video Mesaje graffiti scrise pe biserica maramureșeană din Parcul IOR: Vasile Bănescu: "Supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile"

Mai multe mesaje graffiti au apărut pe biserica maramureșeană din Parcul IOR - Titan, cu hramurile Pogorârea Sfantului Duh și Nașterea Maicii Domnului. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu, a dat vina pe "nuclee ideologice ale LGBT, BLM sau ANTIFA", în ceea ce consideră a fi "o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină"

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 19.03.2021, 14:12

Mesaje graffiti scrise pe biserica maramureșeană din Parcul IOR
Pentru moment nu se știe identitatea persoanei care a scris mesajele pe biserică - captură video Facebook
  • Biserica Pogorârea Sfantului Duh din cartierul bucureștean Titan a fost ridicată în 1996

Printre mesajele imprimate pe biserică se numără "be gay", "do crime", "LGBT+", "BLM" sau "ANTIFA". Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a reacționat imediat: "Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR. Doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România", a transmis Vasile Bănescu.

"Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu", a conchis purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Mesaje graffiti scrise pe biserica maramureșeană din Parcul IOR: Vasile Bănescu: "Supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile"