Antena Meniu Search
x

Metroul, o bombă cu ceas! Iată la ce pericole se expun zilnic milioane de călători. ANUNŢUL făcut de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a găsit, luni, mai multe nereguli după controlul la metrou, printre acestea numărându-se turnichete modificate care îngreunează evacuarea în cazul unei urgenţe.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a găsit, luni, mai multe nereguli după controlul la metrou, printre acestea numărându-se turnichete modificate care îngreunează evacuarea în cazul unei urgenţe.

"Au fost găsite nereguli, o parte dintre ele nesoluţionate de la controlul anterior, făcut în luna martie. Mâine vom da un raport cu ceea ce am identificat astăzi. Sunt probleme cu turnicheţii, care au montate nişte bare metalice care îngreunează evacuarea în cazul unei urgenţe. Sunt nişte dispozitive pe care le-au montat reprezentanţii Metrorex pe turnicheţi din proprie iniţiativă, dar noi apreciem că nu e în regulă să existe acele dispozitive şi ar trebui să le scoată, nu ar trebui să rămână în continuare acolo, pentru că sunt montate doar pe partea de turnicheţi care asigură evacuarea. Ele au fost montate pentru a nu se mai trece fraudulos pe acolo.

O altă problema vizibilă e că în zona adiacentă gurilor de metrou sunt foarte multe obstacole pentru pompieri: chioşcuri de ziare, florării, autoturisme parcate. Accesul nostru spre gura de metrou e oarecum limitat. Astăzi au fost doar întocmite note de control, informaţiile se vor aduna centralizat de la toate staţiile de metrou şi vor fi aduse la cunoştinţa conducerii Metrorex. Mâine în jurul orei 12 vom avea un raport final", a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov.

Angajaţii ISU Bucureşti Ilfov au făcut, luni dimineaţa, controale la toate staţiile de metrou, verificările urmărind, printre altele, modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor şi moditatea de evacuare a călătorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Metroul, o bombă cu ceas! Iată la ce pericole se expun zilnic milioane de călători. ANUNŢUL făcut de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă