Antena Meniu Search
x

Medic de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, despre mezzosoprana Macsim Nicoară: "Probabil va recupera parţial din funcţiile motorii"

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a ieșit din comă de câteva zile, însă nu poate vorbi, nu urmărește cu privirea și are un deficit motor, fiind într-o stare de semi-conștiență, a precizat un medic de la Spitalul de Neurochirurgie pentru Ziarul de Iași.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.06.2020, 10:52

Medic de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, despre mezzosoprana Macsim Nicoară: "Probabil va recupera parţial din funcţiile motorii"
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară - Ziarul de Iași
  • Maria Macsim Nicoară fusese adusă la spital în comă
  • Medicii cred că se va recupera parțial

După o perioadă critică, în care a stat în comă și a fost ventilată mecanic, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară dă primele semne de revenire, însă medicii nu cred că artista va reveni la viața pe care a avut-o înainte. Starea ei de sănătate se îmbunătățește treptat, însă progresele sunt mici.

Potrivit Ziarul de Iași, Maria Macsim Nicoară se află în continuare la secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași și va rămâne în continuare sub monitorizarea medicilor până când vor dispărea riscurile vitale. Abia apoi mezzosoprana va putea fi transferată într-un centru de recuperare.

Specialiștii nu cred că își va reveni complet după accidentul pe care l-a suferit.

"Acum este greu să spunem care ar fi şansele de recuperare, în general asta se poate evalua după un an de zile de tratament şi recuperare, iar aici nu vorbim doar de recuperare neuro-motorie, ci inclusiv de recuperarea vorbirii. Având în vedere traumatismul suferit, probabil va recupera parţial din funcţiile motorii, nu ştim însă dacă şi cele cognitive. Există în permanenţă şansa să facă o complicaţie din cauza statului prelungit la pat, să facă infecţii, escare", a precizat un medic din cadrul Spitalului de Neurochirurgie, conform sursei citate.

Maria Macsim Nicoară a ajuns în stare gravă la spital pe data de 10 mai, după ce a suferit un grav traumatism cranian. Artista ar fi căzut pe scări în casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Medic de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, despre mezzosoprana Macsim Nicoară: "Probabil va recupera parţial din funcţiile motorii"