Antena Meniu Search
x

Micul Maramureș din inima Apusenilor, la Glod

Au lăsat străinătatea în urmă şi au ales să construiască un paradis turistic în inima Apusenilor. Au luat din Maramures case vechi de 200 de ani şi le-au dat o nouă viaţă, pe dealurile împădurite ale Glodului.

de Redactia Observator

la 02.09.2019, 01:10

Vezi și

Au lăsat străinătatea în urmă şi au ales să construiască un paradis turistic în inima Apusenilor. Au luat din Maramures case vechi de 200 de ani şi le-au dat o nouă viaţă, pe dealurile împădurite ale Glodului. În inima naturii turiştii se bucură de peisaje de vis, de mâncare naturală din ingrediente autentice şi de linişte absolută.

La Glod, se ajunge ușor cu mașina, deși n-ai spune asta când porneşti pe drumul sălbatic. Pe măsură ce urci, casele împrăştiate pe dealuri se ivesc timid printre pâlcurile de pădure. Frumuseţea naturii de aici te face să crezi că raiul pe pământ chiar există.

Peisajul este din ce în ce mai frumos, iar când ajungi aici vezi întreg muntele şi este foarte, foarte frumos.

Odată ajunşi în vârf, turiştii iau primul contact cu ospitalitatea românească. În costum tradiţional, gazda îşi întâmpină oaspeţii cu zâmbetul pe buze.

Surpriza cea mai mare o au când descoperă în mijlocul Apusenilor o parte din Maramureş. De acolo au fost aduse căsuţele din lemn de stejar, construite în urmă cu mai bine de 200 de ani, în care turiştii pot înnopta.

După o noapte de odihnă, turiştii sunt gata de drumeţii prin inima naturii. Glod este destinaţia perfectă unde copii pot învăţa totul despre mediul înconjurător.

Spre seară, un ciubăr cu apă caldă îi aşteaptă pe turişti să îşi recapete forţele după o zi de plimbare.

Faima oazei de linişte a trecut oceanul: chiar şi turiştii americani au lăsat marile metropole şi au ales relaxarea din Munţii Apuseni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Micul Maramureș din inima Apusenilor, la Glod