Antena Meniu Search
x

Savanţii au descoperit patru tipuri de microalge din Marea Neagră care secretă substanţe otrăvitoare

Acestea sunt consumate de peştii şi scoicile care pot ajunge în farfuriile românilor. Specialiştii ne liniştesc şi spun că nivelul de toxicitate este scăzut.

Vezi și

Acestea sunt consumate de peştii şi scoicile care pot ajunge în farfuriile românilor. Specialiştii ne liniştesc însă şi spun că nivelul de toxicitate este scăzut.

Specialiştii au descoperit abia acum potenţialul toxic a patru specii de microalge din Marea Neagră, graţie unei tehnologii recent implementate. 

Simion Nicolaev, directorul Institutul National Cercetare Marina: " Grigore Antipa": "Algele acestea le cunoastem de multa vreme, dar nu cunosteam impactul, mai bines pus continutul de substante toxice din ele, pentru ca abia de un an am implementat metode foarte sofisticate."

Nivelul de toxicitate este crescut în Oceanul Atlantic, în Pacific, dar și mai aproape de noi, în Marea Mediterană. Acolo a fost semnalată existenţa mai multor tipuri de alge toxice şi au existat cazuri de intoxicaţii, dar nu în ţara noastră, spun specialistii.

Studiile arată că Marea Neagra este cea mai poluată apă din Europa. Experţii avertizează că, dacă nu se vor lua măsuri, peste 30 de ani, oceanele şi mările noastre ar putea conţine mai mult plastic decât peşti, iar numărul speciilor de alge toxice va creşte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Savanţii au descoperit patru tipuri de microalge din Marea Neagră care secretă substanţe otrăvitoare