Antena Meniu Search
x

Mielul cu leurdă, o delicatesă pentru masa în familie

Cât timp mai staţi în casă aveţi ocazia să experimentaţi arta culinară. Iar, noi avem o propunere de meniu pe cât de simplu pe atât de delicios: cotlet de berbec cu leurdă, aşa-numitul usturoi sălbatic.

de Redactia Observator

la 12.05.2020, 18:07

Vezi și
  • Ingredientele sunt accesibile.
  • Mod uşor de preparare.

Preparatul poate fi gătit de oricine, mai ales că ingredinetele sunt accesibile iar timpul de preparare nu depăşeşete o oră. Este reţeta perfectă pentru o masă în familie.

Pentru delicatesa de primăvară aveţi nevoie de: un cotlet de berbecuţ, cartofi, rozmarin, pesto de leurdă, mărar, pătrunjel şi leuştean. Primul pas este fierberea cartofilor cu sare. Cât timp legumele fierb cotletul se taie în cuburi mai mari şi se pune la marinat.

Petrică Abălaşei, bucătar: După ce am tăiat cotletul de berbecuţ, îl punem într-un bol, sare, piper, rozmarin, ulei de măsline, două frunze de leurdă, amestecăm şi lăsăm la marinat pt 30 de min în frigider.

Pentru ca reţeta să fie completă bucătarul prepară un pesto de verdeţuri. Aveţi nevoie de o legătură de leurdă, mărar, pătrunjel, leuştean, 50 de grame de nucă şi ulei de măsline.

Petrică Abălaşei, bucătar: Punem leurda, punem 2-3 fire de leuştean, mărar şi pătrunjel, adăugăm ulei de măsline, nucă şi blendăm.

În timp ce cartofii se rumenesc alături usturoi şi rozmarin, cotletul ajunge şi el în tigaia încinsă.

Petrică Abălaşei, bucătar: Cu toate mirodeniile pe care le-am pus, toate ierburile să lăsăm cu tot cu flăcări, adăugăm puţin vin rose, adăugăm untul.

La final se adaugă două linguri de pesto de verdeţuri peste carnea bine făcută. Preparatul este apoape gata. Tot ce mai lipseşte este.

Petrică Abălaşei, bucătar: Pâinea de casă pe care am făcut o azi dimineaţă, tăiem o felie generoasă pe care punem preparatul nostru dar înainte o să o tragem la tigaie , chiar în tigaia în care am făcut cartofii, cu nişte unt.

Pe patul de pâine sunt aşezate cubuleţele de carne şi cartofi, brânză frământată şi câteva linguri generoase de pesto de leurdă. Acum festinul este gata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Mielul cu leurdă, o delicatesă pentru masa în familie