Mierea din comerţ e doar zahăr și aditivi!
Cumpărăm miere, dar mâncăm conservanţi pe pâine. O spun apicultorii, o arată şi analizele. Mierea din comerţ are mai multe de a face cu aditivii decât cu albinele. Iată câteva sfaturi ca să ştiţi fără dubiu ce puneţi pe masă
Cumpărăm miere, dar mâncăm conservanţi pe pâine. O spun apicultorii, o arată şi analizele. Mierea din comerţ are mai multe de a face cu aditivii decât cu albinele. Iată câteva sfaturi ca să ştiţi fără dubiu ce puneţi pe masă
Totuşi, miere falsă există. Şi multă. În borcanul cu etichetă de miere de albine putem găsi: adaos de glucoză industrială, de zahăr invertit, zaharină, caramel sau aspartam. Mierea mai poate fi falsificată şi prin hrănirea hrănirea albinelor cu zahăr, sirop invertit sau glucoză. Şi testele de laborator făcute de Federaţia asociaţiilor apicole din România au găsit nereguli.
Aşa se face că producătorii cinstiţi se tem să îşi lase marfa pe mâinile procesatorilor.
Din păcate, specialiştii spun că doar testele de laborator pot depista mierea adevărată. Ne recomandă însă să citim eticheta, unde trebuie să apară numele producătorului sau al comerciantului, lotul de miere, ingredientele, data durabilităţii şi condiţiile de depozitare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰