Antena Meniu Search
x

Mii de bucureşteni nu au căldură şi apă caldă în pragul iernii

Iarna a venit aproape la timp în Bucureşti, dar pentru mulţi locuitori asta e tot ce mai lipsea. Mii de oameni nu au căldură şi nici apă caldă şi mulţi se plâng că trăiesc ca-n comunism. Nici motive de optimism nu au. Primarul Capitalei le promite intrarea în lumea civilizată. Peste doi ani!

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 30.11.2020, 20:13

Vezi și
  • Zeci de avarii se înregistrează la sistemul de livrare a căldurii şi a apei calde, în Bucureşti.
  • Primarul Capitalei anunţă că abia din iarna 2022-2023 situaţia se îmbunătăţeşte semnificativ.

Bătrân: Caloriferele...de vară. Dacă ar sta la soare.... şi apa caldă, fiind duminică, am avut dimineaţă. Să vedem cum e pe zi. E cu program, ca pe vremea lui Ceauşescu. Suntem obişnuiţi, ne simţim mai tineri cu 30 de ani. 

În pragul iernii, sunt cel puțin 60 de zone în București unde caloriferele ocupă doar spaţiu în casă. Iar la toate robinetele curge apă rece. 

În Sectorul 4 sunt acum cele mai multe avarii, 20. Şi locuitori din Sectoarele 1 și 5 stau în frig din cauza defecţiunilor din reţea.

Mai norocoşi sunt locuitorii din Sectorul 3, acolo unde nu a fost raportată nicio avarie până în momentul de față.

Aici este căldura dumneavoastră. În anumite zone, mai bine de jumătate din apa caldă se pierde din cauza conductelor vechi care s-au spart. În Sectorul 1, însă, problema nu pare urgentă, pentru că aici nu se lucrează în momentul de faţă. 

Copil: Căldură? Uneori. Cum ne descurcăm? Puţin mai greu, că trebuie să ne facem duş doar când e apă caldă. 

Mama copilului: Eu am apucat să trăiesc şi timpurile de dinainte, din comunism, când stăteam cu pătura pe noi. Despre ce vorbim?  

Noul primar al Capitalei vine cu o promisiune care nu ţine de cald. Toţi bucureștenii vor avea apă caldă şi căldură...peste doi ani.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Promisiunea mea este că iarna 2022-2023 va fi mult mai bună decât iarna aceasta şi iarna viitoare. Iarna viitoare va fi mai bună decât cea de anul acesta. Pe problema de Transport, noi avem de schimbat grosier 1.000 de kilometri de conductă reţea principală. Avem bani în momentul acesta pentru 350.

Autorităţile promit că nu se va scumpi căldura în această iarnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mii de bucureşteni nu au căldură şi apă caldă în pragul iernii