Antena Meniu Search
x

Video Mii de români, fără apă potabilă. O singură fântână din zonă s-a dovedit sigură, dar e nesemnalizată

În mai multe localităţi din Gorj apa este un pericol pentru sănătatea oamenilor. Este concluzia specialiştilor după ce au analizat probele luate din fântâni, dar și din rețeaua de alimentare publică. Iată ce nereguli au fost descoperite, dar şi ce soluţii au oamenii în aceste condiţii. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 12.05.2023, 13:46

Vezi și

"În cazul în care nici apa din fântânile publice şi nici cea care curge de la robinet nu este bună de băut, oamenilor nu le mai rămâne de făcut decât să cumpere apă plată din magazine. În localitatea Peştişani, din judeţul Gorj, o fundaţie a analizat apa din 54 de fântâni. A dus probele în laborator şi aşa a constatat că apa dintr-o singură fântână este potabilă. Nu putem şti care este fântâna cu pricina, pentru că nu există niciun afiş în acest sens", spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Mii de români, fără apă potabilă

"În paralel, inspectorii de Sănătate Publică fac astfel de verificări în tot judeţul. Se verifică apa din fântânile publice, cât şi apa din reţeaua de alimentare cu apă. Până acum, au fost duse în laborator aproximativ 200 de probe, iar 11 sunt neconforme. S-au constatat depăşiri ale limitelor de fier, clor, mangan şi amoniu", adaugă Diana Speretoiu, reporter Observator. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Mii de români, fără apă potabilă. O singură fântână din zonă s-a dovedit sigură, dar e nesemnalizată