Antena Meniu Search
x

Operatiune de 2 milioane de euro: Cine sunt capii retelei care fura bani de pe cardurile strainilor

O retea s-a imbogatit de pe urma celor pe care i-a lasat fara bani pe card! Capii retelei sunt fratele lui Nicu Gheara si Romeo Ursu, mai cunoscut ca Genica Boenica.

Vezi și

Cu doua milioane de euro s-ar fi imbogatit din inselaciuni. Din Iordania, Boenica le rade in nas autoritatilor. E convins ca n-au ce sa-i faca. Si le-a batjocorit public, pe Facebook.

Romeo Ursu, interlop mai cunoscut drept Genica Boenica, finul afaceristului Nicu Gheara. Constantin Gheara, zis Tica, fratele lui Nicu Gheara. Lucian Ghiuri, zis Piticul.

Cu totii sunt liderii unei grupari de peste o suta de persoane care se ocupa de clonarea cardurilor.

2 milioane de euro este o suma uriasa. Toti banii au disparut de pe carduri, cat ai pocni din degete. Pagubitii si-au dat seama dupa cateva luni ca nu mai au nimic prin conturi.

Fiecare membru al retelei avea un rol clar. Unii copiau cardurile, altii se ocupau de extragerea banilor si de spalarea lor. In 2 laboratoare, la Valcea si la Bucuresti, membrii gruparii confectionau aparatura de skimming. Asta inseamna ca datele de pe carduri erau copiate la bancomate sau diferite magazine din Spania, Portugalia, Franta, Marea Britanie, Austria, Elvetia, Germania, Ecuador sau Columbia.

Apoi, datele furate erau imprimate pe aproape orice tip de cartela, iar banii erau retrasi din alte colturi ale lumii, precum Republica Dominicana, S.U.A., Japonia, Iordania sau Nepal.

Romeo Ursu nu a fost retinut de procurori. A fugit din tara in 2008. Acum e in Iordania, de unde a postat un mesaj pe Facebook pentru procurorii romani: "BAAAAAAAAI AUTORITATI ROMANEEEEE,,,,NU MAI MINTITI POPORU CU TELEVIZORUUU,,,,AICI SANTETI ZEROO,,NU AVETI CE SA MI FACETI. VREAU PA ACEASTA CALE SA LE TRANSMIT FANYLOR MEIII CA SANT BINE SANATOS SI O SA VA TRIMET AZI POZE DIN PARADISUL EXOTIC DE UNDE SANT,,,,"

Procurorii au vizitat astazi adrese din 16 judete din Romania. 85 de case au fost calcate de mascati. In acelasi timp, ofiterii FBI si Interpol au facut vizite la alte adrese din Germania, Marea Britanie, Statele Unite si Republica Dominicana.

Romeo Ursu a fugit din tara dupa ce numele lui a fost implicat in dosarul Mandatarilor. Alaturi de mai multe persoane ar fi lasat fara casa cativa batrani din Bucuresti. Din 2008 Boenica pastreaza legatura cu procurorii doar pe facebook.

Lucian Ghiuri ar fi fost implicat in furtul a 1400 de costume Armani, toate in valoare de aproape 2 milioane de euro. Activitatea lui infractionala este una extinsa, spun procurorii.

Nicu Gheara a comentat pe blog implicarea fratelui sau in afacerea cardurilor clonate: “Fratele meu nu a avut treaba cu persoanele anchetate de DIICOT. Pentru unii este de-ajuns daca te numesti Gheara si daca discuti la telefon cu o persoana care este urmarita pentru diverse infractiuni ca sa faca din asta mare ancheta si mare tambalau in mass-media”.

Nicu Gheara se afla in Austria, de unde recent a postat o poza cu Radu Mazare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Operatiune de 2 milioane de euro: Cine sunt capii retelei care fura bani de pe cardurile strainilor