Antena Meniu Search
x

Milionarilor le stă pădurea în drum

Zeci de arbori au fost tăiaţi la liziera pădurii din comuna Mogoşoaia, doar pentru că unii proprietari de case nu aveau cum să îşi parcheze maşinile.

Vezi și

 Pădurea este proprietate privată, dar oamenii şi-au făcut drum, locuri de parcare şi depozitare. Pădurarul de la Ocolul Silvic ridică din umeri. Suprafaţa de pădure este mare, iar oamenii vicleni.

Este greu de crezut că Shakespeare era mai priceput cu toporul decât cu penelul şi ar fi tăiat copaci din pădurea Mogoşoaia. Şi mai greu de crezut ar fi că poetul englez ar fi vrut, acum 450 de ani, să îşi parcheze maşina în spatele casei. În schimb, domnul din imagine pare că are o nevoie acută de o cale de acces la garaj.

Un hectar din pădurea Mogoşoaia este înregistrat pe numele unei firme cu sediul în Satu Mare. Marginea suprafeţei forestiere se întinde până în spatele mai multor case din zonă, unde accesul se face de pe un drum public pietruit.

Dar la câţiva metri distanţă, prin pădure trece un drum asfaltat care le-a făcut cu ochiul proprietarilor. Fiecare şi-a croit prin pădure o nouă intrare în spatele curţii pentru maşini. Victime au fost arborii care le-au stat în cale.

Am căutat mai multe răspunsuri la Ocolului Silvic Bucureşti care are în administrare suprafaţa de pădure.

Conform şefului, angajatul Ocolului are de păzit în jur de 400 de hectare de pădure, împărţită în trei loturi diferite. La ultimul control din toamna lui 2013 s-au înregistrat aproape 4 metri cubi de arbori tăiaţi ilegal pe această suprafaţă. Cam şase căruţe cu lemne la un hectar de pădure.

Ocolul Silvic Bucureşti a luat în grijă şi pază pădurea de la firma din Satu Mare în 2009. La acel moment existau deja trei căi de acces prin pădure. Între timp, prin defrişare au mai apărut câteva.

De a căror existenţă, şeful Ocolului susţine că nu apar în rapoarte. La insistenţele noastre a promis că se va lămuri începând de mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Milionarilor le stă pădurea în drum