Antena Meniu Search
x

Video Milionarul Dan Nicorescu a fost torturat și jefuit de un spărgător de bancomate. Al doilea suspect este în libertate

Milionarul Dan Nicorescu a fost tâlhărit în propria casă, în luna octombrie, de un spărgător de bancomate cu un trecut infracțional extrem de bogat. Bărbatul a fost arestat preventiv și este acuzat, între altele, de talharie calificată cu consecințe deosebit de grave și lipsire de libertate în mod nelegal. Al doilea autor al jafului a rămas neidentificat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.12.2020, 16:00

Milionarul Dan Nicorescu a fost torturat și jefuit de un spărgător de bancomate Vezi și
  • Hoții au intrat peste Dan Nicorescu în casă și i-au furat bunuri în valoare de 500.000 euro.
  • Iubita lui a fost cea care a sunat la Poliţie, după ce l-a găsit bătut și legat fedeleș în casa din București.

Potrivit procurorilor, inculpatul a pătruns împreună cu o altă persoană în locuința milionarului Dan Nicorescu, aflată pe şoseaua Nordului, adică una dintre cele mai scumpe şi păzite zone din Capitală, în timp ce omul de afaceri dormea.

Pentru a nu fi identificati de proprietarul locuinței, ”cei doi și-au acoperit fețele cu cagule, iar pentru a o deposeda de bunuri au amenintat-o, utilizând în acest scop un pistol, si au exercitat violente asupra sa. Totodata, pentru a impiedica persoana vătămată să se apere, au imobilizat-o, legand-o de un scaun”, se arată în ordonanța procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Dan Nicorescu a fost bătut și legat de scaun

După ce au imobilizat persoana vătămată, autorii au deposedat-o de ceasul și bijuteriile pe care le purta în acel moment, de alte ceasuri și bijuterii aflate într-un seif din locuință, de diferite sume de bani, precum și de alte obiecte de valoare, provocând un prejudiciu total estimat la 500.000 euro.

Mai mult, atunci când au părăsit locuința persoanei vătămate, au lăsat-o pe aceasta legată, fapt ce a fost de natură să îi puna in pericol sănătatea, avand in vedere ca a fost eliberată dupa o perioada îndelungată, notează procurorii.

Anchetatorii menționează că autorul tâlhăriei are deja calitatea de inculpat si pentru participarea la comiterea infractiunilor de talharie, furt calificat, distrugere si nerespectarea regimului materiilor explozive, fiind cercetat in stare de arest preventiv.

Inculpatul a spart bancomate în Brăila și București

Astfel, prin ordonanta acestui parchet din 12.11.2020 s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de R.S., in sarcina sa retinandu-se ca:

- in cursul lunii noiembrie 2018, noaptea, impreuna cu doua persoane ramase neidentificate, avand fetele acoperite, a patruns fara drept in locuinta persoanelor vatamate P. S.-C. si L.V, situata intr-o comuna din judetul Calarasi. Cei trei autori au exercitat asupra persoanelor vatamate violente si le-au imobilizat, sustragand diferite sume de bani, bijuterii si o sticla whiskey ,,Jack Daniels”, valoarea totala a prejudiciului cauzat fiind in suma de 65.000 lei. In momentul parasirii locuintei de catre autori, acestia au lasat persoanele vatamate imobilizare in interiorul locuintei;

- in cursul lunii martie 2019, noaptea, impreuna cu o persoana ramasa neidentificata, a folosit fara drept o materie exploziva (gaz inflamabil dintr-o butelie) cu ajutorul careia, cu intentia de a sustrage sumele de bani aflate in interior, a provocat explozia unui ATM apartinand unei institutii financiare si de credit, amplasat intr-o comuna din judetul Braila, fapt ce a determinat distrugerea ATM-ului, precum si distrugeri si degradari ale sediului agentiei bancare. Valoarea totala a prejudiciului cauzat a fost de 33.614,10 lei, mijloacele folosite fiind de natura sa puna in pericol alte persoane ori bunuri;

- in cursul unei nopti din luna mai 2019, impreuna cu o alta persoana ramasa neidentificata, avand fetele acoperite, s-a deplasat la bancomatul amplasat in incinta unei agentii bancare situata in Bucuresti cu intentia de a sustrage sumele de bani aflate in interior.

”Cei doi au introdus in fanta destinata eliberarii banilor din ATM un dispozitiv ce continea o materie exploziva detinuta fara drept, provocand o deflagratie din care a rezultat distrugerea ATM-ului, a sediului agentiei, precum si a bunurilor din interiorul acesteia si care a permis autorilor sa patrunda in sediul agentiei, in spatiul neaccesibil publicului, de unde au sustras din casetele ATM-ului sumele de 388.519 lei, 1.995 euro si 137 dolari. Mijloacele folosite de cei doi autori au fost de natura sa puna in pericol alte persoane ori bunuri, valoarea totala a prejudiciului (incluzand pagubele aduse agentiei in urma exploziei) fiind de 787.634,94 lei”, se mai arată în ordonanța procurorilor.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Corina Matlinschi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Milionarul Dan Nicorescu a fost torturat și jefuit de un spărgător de bancomate. Al doilea suspect este în libertate