Antena Meniu Search
x

Milionarul Remus Truică şi Dan Andronic şi-au petrecut prima noapte după gratii

Prinţul Paul şi Prinţesa Lia dau mâine socoteală într-unul dintre cele mai mari tunuri imobiliare - dosarul retrocedărilor ilegale de 136 de milioane de euro!

Vezi și

Prinţul Paul şi Prinţesa Lia dau mâine socoteală într-unul dintre cele mai mari tunuri imobiliare - dosarul retrocedărilor ilegale de 136 de milioane de euro! Se pare că sunt suspecţi în caz - oricum, DNA a făcut primele reţineri.

Milionarul Remus Truică, patronul ziarului Evenimentul Zilei, Dan Andronic, şi alţi trei complici şi-au petrecut prima noapte după gratii.

Tranzacţiile negre cu terenurile Casei Regale anchetate de procurori au fost dezvăluite încă de acum aproape doi ani la Observator, în ancheta exclusivă "Prinţul de Tinichea". Acuzaţii de fraudă, spălare de bani şi trafic de influenţă - fapte pe care echipa Observator într-adevăr, le-a dezvăluit în premieră. Într-un dosar cu o pagubă uriaşă, de 136 de milioane de euro, şi o miză pe măsură: acapararea averii Casei Regale. O avere greu de estimat, intrată pe mâna mafiei retrocedărilor prin intermediul aşa-zisului moştenitor, Paul Lambrino. Considerat de procurori suspect în dosar, autointitulatul Prinţ de România a fost aşteptat încă de ieri la DNA.

Dar şi-a petrecut noaptea în spital, după ce a acuzat probleme cardiace. Din cauza stresului provocat chiar de afacerile anchetate, spune consoarta sa. Nici procurorii nu cred că pretenţiile imobiliare ale lui Paul Lambrino au fost normale.

Schema afacerilor era însă simplă. Prinţul Paul cerea terenurile în instanţă, iar Remus Truica îl ajuta să le obţină pentru comisioane care ajungeau şi la 80 la sută din valoarea lor. Anchetatorii spun că prin intermediul avocaţilor şi al altor firme administrate de colaboratorii săi, milionarul făcea trafic de influenţă la Instititul pentru Protecţia Plantelor pentru ca sefii acestuia să-i cedeze pământul lui Paul Lambrino - atenţie, fără proces.

Anchetată acum de DNA, preluarea ilegală a fostei ferme regale din Băneasa de la Instititul de Cercetare a Plantelor a fost dezvăluită în exclusivitate de Observator. O bucată de pământ cât 20 de terenuri de fotbal în cea mai scumpă zonă a Bucureştilor, nordul. S-a dat, cu ochii închişi şi peste noapte. Şi a fost doar o picătură dintr-un ocean de revendicări, pentru Paul lambrino a cerut 65 de mii de hectare din pământul României şi peste 50 de clădiri regale. Culmea, acum, Prinţul Paul şi Prinţesa Lia spun că EI ar fi denunţat reţeaua retrocedărilor. Procurorii îi consideră însă pe cei doi suspecţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Milionarul Remus Truică şi Dan Andronic şi-au petrecut prima noapte după gratii