Antena Meniu Search
x

Video Militarii români se pregătesc să ajungă la standardele NATO în poligonul Sângeorgiu din Mureş

Război hibrid pe teritoriul ţării noastre! Este scenariul după care se ghidează aproape o mie de militari români şi străini, timp de 12 zile, la Exerciţiul Forţelor pentru Operaţii Speciale ''Junction Strike 21''. Zborul cu paraşuta, coborârea pe funie sau tacticile cu arme de foc au fost doar câteva dintre probele pe care le-au avut de depăşit ieri.

de Sorin Tanţoş

la 05.11.2021, 14:05

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Pe distanţe mari, în zone cu ameninţări complexe, zi sau noapte, militarii forţelor pentru operaţii speciale sunt pregătiţi pentru orice provocare.

Comandor Crețu, comandament operaţii speciale aeriene: Extrem de importantă este sincronizarea, extrem de important este limbajul. Folosim un limbaj conform standardelor NATO. Noi, Forţele pentru Operaţii Speciale, trebuie să avem acea capacitate de a utiliza orice fel de forţe şi mijloace existene în câmpul de luptă.

Ieri, în poligonul Sângeorgiu de Mureş, militarii au exersat mai multe tactici aeriene. Scopul misiunii - să obţină un certificat NATO. 

Ce calităţi trebuie să aibă militarii pentru a trece probele

Pe acelaşi subiect

Chiar dacă imaginile ne duc cu gândul la filmele cu Rambo şi ni se pare uşor, trebuie să ţinem cont că pregătirea militarilor este una specială. Comandamentul forţelor pentru operaţii speciale se bazează pe calitate, nu pe cantitate, şi nu toţi cei care trec prin şcoală reuşesc să o termine.

General Maior Tiberiu Șerban - comandantul comandamentului forțelor pentru operații speciale: Din punctul nostru de vedere este un domeniu foarte atractiv, dar nu este pentru oricine. Trebuie multă determinare, trebuie demonstrate nişte calităţi intelectuale, motrice, fizice aparte.

Smaranda Brăescu - Operator batalionul 53 komandor: Este o perioadă foarte intensă, te solicită foarte mult fizic, dar mai ales psihic. Dar este şi un lucru care te motivează şi te face să îţi doreşti să-ţi depăşeşti limitele şi să simţi acea adrenalină care te face să mergi mai departe. 

Peste 800 de militari români, împreună cu alţi 150 de militari străini din ţările aliate sau partenere se vor antrena până pe 12 noiembrie în mai multe locaţii din ţară, pe baza unui scenariu fictiv, asociat războiului hibrid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Militarii români se pregătesc să ajungă la standardele NATO în poligonul Sângeorgiu din Mureş