Antena Meniu Search
x

Ministerul Educaţiei dezminte tăierea a 1000 de posturi în învăţământ

Ministerul Educaţiei dezminte acuzaţiile aduse de sindicate, care susţin că 1000 de posturi ar urma să fie suprimate în învăţământ. Într-un comunicat MEN precizează că niciun loc de muncă nu este în pericol.

Protestatară din învăţământ ţine o foaie cu mesajul Educaţie
O angajată din învăţământ protestează, în aprilie 2018 - Mediafax Foto via Hepta

Ministerul Educaţiei dezminte acuzaţiile aduse de sindicate, care susţin că 1000 de posturi ar urma să fie suprimate în învăţământ. Într-un comunicat MEN precizează că niciun loc de muncă nu este în pericol.

Reacţia Ministerului vine la un comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", în care se afirma că 1000 de posturi din învăţământ vor fi tăiate.

"Ministerul Educației Naționale NU are în intenție „tăierea" sau „diminuarea" numărului de personal angajat, astfel că nu este în pericol niciun post, așa cum se afirmă în comunicatul anterior menționat", răspund oficialii din învăţământ, într-un comunicat.

Ministerul susţine că au fost propuse spre aprobare 286.726 de posturi pentru personalul didactic de predare titular, personalul didactic calificat cu contract de muncă pe perioadă determinată, personalul didactic auxiliar, personalul nedidactic etc. Dintre aceste posturi, peste 30 de mii sunt vacante şi pot fi ocupate în regim de plată cu ora, mai spune comunicatul. Situaţia finalp a acestor locuri de muncă va putea fi stabilită după încheierea angajărilor în sistem, care ar fi în desfăşurare.

"Subliniem că la nivelul învățământului preuniversitar este nevoie în continuare de personal calificat", mai transmite Ministerul.

Comunicatul mai precizează că ministerul vrea să asigură angajaţii din învăţământul preuniversitar că sunt şi fonduri necesare pentru plata salariilor, până la finalul anului 2018.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ministerul Educaţiei dezminte tăierea a 1000 de posturi în învăţământ