Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii anunţă că la mijlocul lunii februarie România va atinge vârful valului 5 și apoi vor fi relaxate unele restricții

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că peste 3 săptămâni numărul infectărilor ar putea să scadă, iar din martie vor fi luate măsuri de relaxare.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 18:20

Ministrul Sănătăţii anunţă că la mijlocul lunii februarie România va atinge vârful valului 5 și apoi vor fi relaxate unele restricții
- Profimedia

În opinia ministrului Sănătății, vârful acestui val va fi atins în intervalul 10-15 februarie, după care numărul cazurilor va înregistra o descreștere.

"Rămâne de văzut cât de rapidă va fi descreșterea", a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

"Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual", a spus Rafila.

Va exista un val 6?

Ministrul Sănătăţii afirmă, întrebat dacă este posibil şi un al şaselea val al pandemiei de COVID, că în biologie nimic nu este imposibil. ''Eu niciodată nu mă hazardez să spun, că din punctul de vedere al biologiei lucrurile sunt imposibile. Biologia este foarte surprinzătoare, câteodată'', susţine medicul, arătând că virusul poate suferi alte mutaţii.

Ar mai putea apărea o nouă variantă de COVID?

Alexandru Rafila explică faptul că ar putea apărea o variantă virală mai patogenă, care să provoace cazuri mai grave de boală, dar care, probabil, ar avea o transmisibilitate mai mică decât în cazul Omicron.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Sănătăţii anunţă că la mijlocul lunii februarie România va atinge vârful valului 5 și apoi vor fi relaxate unele restricții