Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii va tăia panglica maternităţii din Fălticeni! Unitatea medicală va funcţiona, însă, abia când incubatoarele vor fi DEZINFECTATE

Ministrul Sănătăţii se va duce personal să vadă maternitatea unde incubatoarele au fost transportate cu maşina de gunoi. Şi să taie panglica noului sediu reamenajat într-o fostă şcoală. Un sediu din care se va muta, oricum, în cel mult un an, când va fi gata noul spital al oraşului.

Vezi și

Ministrul Sănătăţii se va duce personal să vadă maternitatea unde incubatoarele au fost transportate cu maşina de gunoi. Şi să taie panglica noului sediu reamenajat într-o fostă şcoală. Un sediu din care se va muta, oricum, în cel mult un an, când va fi gata noul spital al oraşului.

O construcţie care e în şantier de aproape 20 de ani. Maternitatea din Fălticeni nu-şi va primi, însă, pacienţii până când nu va fi autorizată de Direcţia de Sănătate. Inspectorii vor să se asigure că nu există niciun pericol pentru viaţa bebeluşilor care se vor naşte acolo. 

Cu alte cuvinte, presa a filmat, a semnalat, iar inspectorii de sănătate au plecat în control la maternitatea unde incubatoarele au fost transportate cu maşina de gunoi. Spălată, după cum spune managerul, cu apă şi săpun.

După trei zile de analiză, ministrul Sănătăţii, care nu văzuse ieri imaginile cu tractorul ce transportă incubatoare, a concluzionat. 

E motivul pentru care ministrul se va deplasa personal la Fălticeni, mâine, când va tăia şi panglina maternităţii reamenajate într-o fostă şcoală. 

Procedurile n-ar fi interesat pe nimeni dacă o echipă Observator nu i-ar fi suprins, cu totul întâmplător, pe muncitorii de la spaţii verzi în timp ce transportau incubatoarele pentru nou-născuţi cu tractorul. 

Managerul care a chemat poliţia să-l scape de jurnalişti ne-a explicat, o zi mai târziu, că îşi asumă greşelile subordonaţilor. 

Protejate în folie au fost doar băncuţele instalate în curtea spitalului, aşa încât maternitatea să fie cât mai primitoare în ziua vizitei ministrului. Echipamentele medicale contaminate în maşina de gunoi vor necesita dezinfecţii repetate.

Inspectorii de sănătate nu vor autoriza maternitatea până când probele de laborator nu vor indica lipsa oricărui pericol de îmbolnăvire.

Maternitatea ce va fi inaugurată mâine de ministrul Sănătăţii a fost mutată dintr-o clădire retrocedată, într-un fost sediu de şcoală.

Nu va rămâne aici nici măcar un an pentru că se va muta, din nou, într-un spital care se construieşte de 20 de ani. 

10 milioane din surse guvernamentale pe care oraşul speră să le primească în acest an. Poate chiar după vizita ministrului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Sănătăţii va tăia panglica maternităţii din Fălticeni! Unitatea medicală va funcţiona, însă, abia când incubatoarele vor fi DEZINFECTATE