Antena Meniu Search
x

Moarte suspectă într-un hotel din Bucureşti. Un iranian reținut prin Interpol s-ar fi aruncat de la etaj

Un iranian acuzat de luare de mită de către regimul de la Teheran a fost găsit mort în hotelul Duke din Bucureşti. Acesta a căzut de la etaj, în casa scării. Bărbatul se afla sub control judiciar, după ce Iranul a cerut extrădarea sa.

de Redactia Observator

la 19.06.2020, 16:55

Moarte suspectă într-un hotel din Bucureşti. Un iranian reținut prin Interpol s-ar fi aruncat de la etaj
Gholamreza Mansouri a fost găsit mort în holul unui hotel din București - Captura video Youtube / Booking.com
  • Bărbatul era un fost cleric și magistrat al regimului iranian
  • A fost acuzat de luare de mită și torturarea ziariștilor independenți

Gholamreza Mansouri a ordonat arestarea în masă a jurnaliştilor şi era acuzat de regimul de la Teheran de luare de mită în valoare de jumătate de milion de euro, extrădarea sa umând să fie judecată în 10 iulie de Curtea de Apel Bucureşti.

Astăzi, la ora 14:30, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată prin apel pe 112, de către recepţia unui hotel, cu privire la faptul că un bărbat, ce era cazat într-o camera, a căzut de la un etaj superior, decedând”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Gholamreza Mansouri, cleric şi magistrat al regimului de la Teheran, este acuzat în ţara sa de luare de mită, 500.000 de euro, iar de militanţii pentru drepturile omului, de torturarea şi încarcerarea ziariştilor independenţi.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat până pe 10 iulie o decizie în privinţa extrădării lui Gholamreza Mansouri, care a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol de regimul de la Teheran, sub acuzaţia de corupţie şi fraudare a 500.000 de euro.

De altfel, în România a fost arestat de poliţie şi dus în faţa judecătorilor pe 12 iunie, în baza mandatului de urmărire prin Interpol, care s-a activat odată ce a pătruns pe teritoriul ţării. Curtea de Apel Bucureşti l-a eliberat din arestul Poliţiei şi l-a plasat pe Gholamreza Mansouri sub control judiciar, spunând că statul care cere extrădarea trebuie să prezinte, până pe 10 iulie, documentele în baza cărora vor asta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Moarte suspectă într-un hotel din Bucureşti. Un iranian reținut prin Interpol s-ar fi aruncat de la etaj