Antena Meniu Search
x

Moartea milionarului din Bacau, comandata de nepot

La doi ani de la asasinarea unuia dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Bacau, procurorii au pus mana pe cel care ar fi comandat crima

Vezi și

Este vorba despre omul de afaceri Mihai Mincioaga, nimeni altul decat nepotul victimei, care a luat o viata pentru o datorie de 300.000 de euro pe care nu a vrut sa i-o plateasca lui Valeriu Damian. El risca acum inchisoarea pe viata.

De doi ani procurorii aduna probe impotriva lui., iar astazi l-au retinut. Mihai Mincioaga ar fi comandat asasinarea omului de afaceri Valeriu Damian, unchiul sau, in august 2011 pentru o datorie de 300.000 de euro pe care n-a vrut sa i-o mai plateasca.

Rudele victimei il banuiau de complicitate cu grupul celor sase atacatori, toti cetateni moldoveni, care au actionat la pont. Adica fratii Druta, care i-au tocmit si i-au adus in tara pe atacatori cu tinta clara. Aveau de talharit o casa in care stiau ca vor gasi bani- cel putin 300.000 de euro. Numai unul dintre ei era pregatit sa incheie jaful cu o crima.

Omul de afaceri a murit sufocat, legat la picioare si cu fata acoperita cu banda adeziva. Ceea ce parea un jaf terminat prost s-a dovedit un plan ticluit cu mult timp inainte. Anchetatorii au pus cap la cap probele, iar in februarie, anul acesta, au pus mana pe fratii Druta.

Alti doi suspecti au fost retinutI, doua luni mai tarziu. Pentru toti patru, procurorii au cerut astazi prelungirea mandatului de arestare preventiva.

Complicii lor, cinci din cei sase care au fugit din tara, imediat dupa crima, au fost arestati anul trecut in Ucraina, pentru talharii. Printre ei si autorul crimei. Pe numele lor, Tribunalul Bacau a dispus arestarea in lipsa pentru omor deosebit de grav si emiterea mandatelor de urmarire internationala in vederea extradarii. Familia omului de afaceri din Bacau asteapta acum ca vinovatii sa-si primeasca pedeapsa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Moartea milionarului din Bacau, comandata de nepot