Antena Meniu Search
x

Ambulanţe dotate cu medicamente expirate şi medici care nu ştiu să salveze vieţi! Unul din trei servicii de salvare private din Capitală funcţionează ILEGAL

Chiar dacă maşinile sunt inscripţionate ca ambulanţe, autorităţile au descoperit că în interior se află medicamente expirate,

Vezi și

Chiar dacă maşinile sunt inscripţionate ca ambulanţe, autorităţile au descoperit că în interior se află medicamente expirate, iar cei care îşi spun doctori nu ştiu să salveze vieţi.

Sunt scenele care au deschis ochii autorităţilor şi care au declanşat controale la ambulanţele private ce funcţionează ilegal de ani întregi. Prima verificată a fost chiar firma care a intervenit haotic în cazul bărbatului mort în Piaţa Obor. Rezultatele sunt şocante. 

Afacerea a fost una înfloritoare dovadă că firma care deţine aceste ambulanţe a avut aproape an de an o cifră de afaceri de peste un milion de lei. Şi totuşi autorităţile au avut nevoie de 7 ani ca să realizeze că în privinţa acestor ambulanţa e şi o problemă.

Abia acum, a ieşit la iveală faptul că firma funcţiona fără autorizaţie. Şi nu e singura.  

Inspectorii au descoperit contrariul. Şi această ambulanţă privată funcţiona ilegal.

Doctor Bogdan Pop, director adjunct al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: "Nu are autorizaţie de funcţionare conform legii. A reieşit că în anul 2017 au efectuat transporturi cu pacienţi."

Inspectorii au găsit 5 firme de ambulanţe private ilegale în Bucureşti. Una chiar lângă sediul Ministerului Sănătăţii, alta peste drum de ambulanţa de stat. 

Secretarul de stat Raed Arafat recunoaşte că autorităţile se tem să ia măsuri. 

Raed Arafat, secretar de stat: "Ce se aude în domeniul public: dacă îl amendezi o să ne dea în judecată, dacă ne dă în judecată, şansa este să câştige. Atunci de ce să ne doară capul? Mai bine nu o facem. Problema este că avem mulţi care funcţionează şi pe care nu îi cunoaşte nimeni."

După o săptămână de verificări, reiese că 30 la sută din ambulanţele private din Bucureşti circulă fără niciun aviz. Controalele continuă şi în ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ambulanţe dotate cu medicamente expirate şi medici care nu ştiu să salveze vieţi! Unul din trei servicii de salvare private din Capitală funcţionează ILEGAL