Antena Meniu Search
x

Mobilizare impresionantă a elevilor de la Liceul Jean Monnet, din Capitală, pentru un coleg bolnav de cancer

Un coleg de-al lor, elev eminent în clasa a unsprezecea, a primit o veste tulburătoare. Medicii l-au diagnosticat cu o formă de cancer agresivă.

Vezi și

Un coleg de-al lor, elev eminent în clasa a unsprezecea, a primit o veste tulburătoare. Medicii l-au diagnosticat cu o formă de cancer agresivă. Părinţii l-au dus de urgenţă într-o clinică din Turcia, iar prietenii fac tot posibilul pentru a strânge banii de care baiatul are nevoie.

Elevi de toate vârstele, părinţi şi absolvenţi sunt încărcaţi cu o energie pozitivă. Simt că va ajunge ceva din optimismul lor până peste hotare, în Turcia, acolo unde colegul lor, Gheorghe, este internat de la începutul lunii. 

Diana Răducanu, director adjunct: "Câţiva colegi de clasă, câteva fete au venit şi au zis <<doamna, noi vrem să facem ceva, ce putem să facem?>> Speram să putem să strangem aceşti bani să nu mai vedem lacrimile în ochii mamei."

Băiatul e un elev model, cu note numai de 10. Totul s-a schimbat pentru el la finalul anului trecut. 

Avea dureri mari de stomac şi pentru că nu a mai rezistat, în vacanţa de 1 decembrie a plecat acasă, în Republica Moldova. Acolo, medicii l-au operat de urgenţă şi i-au extirpat stomacul. Însă, tumora s-a extins şi la alte organe. 

Veronica Coroi, mama băiatului: "Am avut o consultaţie cu un medic hematolog care ne-a spus că nu prea avem şanse. Nu prea mi-a dat şanse, credeţi-mă. Vezi după ochii omului şi după vorbă."

Mama a revenit cu el în România. Pentru că sistemul nu a fost capabil să îşi asume boala lui Gheorghe, părinţii l-au dus, mai departe, la Istanbul. Acolo, însă, pentru că o singură cură de chimioterapie trebuie să plătească 18 mii de euro. 

Gheorghe nu e singur în bătălia pentru viaţă. Ştie SIGUR acum e ca are nişte prieteni adevăraţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mobilizare impresionantă a elevilor de la Liceul Jean Monnet, din Capitală, pentru un coleg bolnav de cancer