Antena Meniu Search
x

4.200 de moldoveni descoperiţi că au adresa pe aceeaşi garsonieră din Huşi

Caz incredibil în Huşi. Într-o singură garsonieră locuiesc 4200 de oameni. Desigur, doar în acte. Sunt cetăţeni moldoveni care au fost luaţi în spaţiu ca să aibă buletin de România. Primarul cunoaşte foarte bine situaţia. Iar la alegeri, nu a făcut secţii speciale pentru vecinii de peste Prut.

de Redactia Observator

la 13.11.2019, 21:12

Vezi și

Caz incredibil în Huşi. Într-o singură garsonieră locuiesc 4200 de oameni. Desigur, doar în acte. Sunt cetăţeni moldoveni care au fost luaţi în spaţiu ca să aibă buletin de România. Primarul cunoaşte foarte bine situaţia. Iar la alegeri, nu a făcut secţii speciale pentru vecinii de peste Prut. Proiectul de lege care prevedea amenzi de până la 150 de lei şi care impunea limite pentru luarea în spaţiu a fost abandonat.

Doar corespondenţa şi registrul Evidenţei Populaţiei din Huşi dau de gol afacerea din garsonieră. În aproximativ 20 de metri pătraţi sunt luaţi în spaţiu 4200 de cetăţeni moldoveni. 

Pentru un trai decent într-o astfel de garsonieră ar trebui să locuiască maxim trei oameni. Într-un bloc ca acesta, cu trei scări, am ajunge la 180 de oameni. Dacă e să ne luăm însă după acte, cei 4200 de cetăţeni moldoveni luaţi în spaţiu aici ar ocupa un întreg cartier, cu 23 de astfel de blocuri. 

Sumele plătite de cetăţenii moldoveni sunt în multe cazuri de până la 150 de euro, spun localnicii. La o asemenea sumă, pentru garsoniera din Huşi s-ar fi încasat peste 600 de mii de euro. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În evidenţă, în Huşi sunt peste 32.000 de mii de oameni. În realitate, primarul spune că sunt cel mult 20 de mii. 

Un proiect de lege prin care viza de flotant este acordată în funcţie de spaţiu şi de persoanele din locuinţă a fost abandonat în Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » 4.200 de moldoveni descoperiţi că au adresa pe aceeaşi garsonieră din Huşi