Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Moment istoric pentru Biserica Ortodoxă Română! Sfântul Sinod judecă păcatele unui înalt prelat, pentru prima dată în ultimii 90 de ani

Acuzat de relaţii intime cu bărbaţi, episcopul de Huşi nu ar fi dat semne de pocăinţă, susţin surse din interior. Ar fi spus că filmuleţele apărute în presă sunt neconcludente. Mai mult, ar fi ameninţat că deţine imagini nepotrivite în care apar chiar cei care-l judecă.

de Redactia Observator

la 18.08.2017 , 11:43

Acuzat de relaţii intime cu bărbaţi, episcopul de Huşi nu ar fi dat semne de pocăinţă, susţin surse din interior. Ar fi spus că filmuleţele apărute în presă sunt neconcludente. Mai mult, ar fi ameninţat că deţine imagini nepotrivite în care apar chiar cei care-l judecă.

După două luni de la apariţia imaginilor care au zguduit din temelii Biserica, Episcopul de Huşi a ajuns la judecată.

Este pentru prima dată în istoria Bisericii Ortodoxe Române, cei 53 de ierarhi din țara și de la mii de km distanța au fost convocaţi de urgenţă la Patriarhie, ca să supună judecăţii cel mai grav caz de abatare morală a unuia dintre colegii lor.

Vezi și

Înalţii prelaţi veniţi la Patriarhie să îl asculte, n-au intrat la şedinţă pe uşa din faţă.

Pe acelaşi subiect

Ca sa evite presa din curtea Patriarhiei, cei peste 50 de inalti prelati care participă la şedinţa sinodului au venit foarte devreme şi au intrat pe o uşă lăturalnică.

Episcopul Slatinei, Preasfinţitul Sebastian, şi el acuzat de relaţii nepotrivite, şi-a trimis şoferul să sune la uşa Patriarhiei.

Au fost însă peste 10 ore de discuţii de taină.

VASILE BĂNESCU, purtător de cuvânt al Patriarhiei:

A fost sfatuit să se retragă, personal am transmis asta, nu a făcut-o pana acum, mai are timp.

Şi nici nu ar dori să renunţe la scaunul de episcop, susţin surse bisericeşti. Ba chiar ar fi ameninţat în şedinţa Sântului Sinod cu dezvăluirea unor imagini nepotrivite în care apar alţi înalţi prelaţi, susţin aceleaşi surse. De astfel de înregistrări a vorbit şi un fost pedagog al Seminarul din Huşi.

Acuzaţii le-au adus membrilor Sfântului Sinod şi câţiva protestatari.

Pentru însănătoşirea bisericii ar trebui să-şi dea demisia toţi cei care se fac vinovaţi de acest păcat grav și din păcate sunt nu unul, nu doi, ei sunt 53 din 53, este de părere un preot caterisit.

Ne ajung degetele de la o mana și doua de la cealaltă ca pt cei sanatosi așa cum trebuie să fie un ierarh, spune un alt protestatar.

Înalţii prelaţi se reunesc în mare taină, la Patriarhie. Indiferent de ce decizie, însă, Episcopul de Huşi nu scapă de judecata pământească.

Opt filme în care Episcopul Huşilor întreţine relaţii sexuale cu alţi bărbaţi, printre care ar fi şi minori, foşti elevi ai Seminarului din Huşi, sunt pe masa procurorilor DNA.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Moment istoric pentru Biserica Ortodoxă Română! Sfântul Sinod judecă păcatele unui înalt prelat, pentru prima dată în ultimii 90 de ani