Meniu
Search
x

Pericolul din camera copilului. Monitoarele pentru bebeluși îți pot aduce hoții în casă

Monitoarele pentru bebeluși îți pot aduce hoții în casă! ESte o declaraţie tranşantă, dar perfect adevărată. Hackerii se pot conecta la serverul care primește imaginile din casa ta, le pot accesa şi evident se pot folosi de acest avantaj.

De Redactia Observator la 10.03.2020, 13:26
Vezi și
  • Hackerii pot vedea imaginile în timp real.
  • Nici camerele de supraveghere nu scapă de hoţi.

Monitoarele pentru bebeluși îți pot aduce hoții în casă! Este o declaraţie tranşantă, dar perfect adevărată. Hackerii se pot conecta la serverul care primește imaginile din casa ta, le pot accesa şi evident se pot folosi de acest avantaj.

E chiar mai rău de atat. Ei pot vedea atât imaginile în timp real, cât și imagini sau sunetele stocate online. Acum, ca sa fie clar, nu va sfatuim noi sa nu va mai comparati asa ceva, departe de noi gandul.

Va sugeram doar sa fiti foarte atenți. Iar specialiştii în securitate informatică ne avertizează că nici celelalte sisteme de monitorizare din locuinţă, aşa cum sunt camerele de supraveghere sau soneriile inteligente, nu sunt neapărat mai sigure.

Odată cu apariția tehnologiei și romanii au urmat trendul și și-au dotat locuințele cu sisteme inteligente. Printre acestea, camere de supraveghere pentru bebeluși sunt cele mai folosite.

Cu ajutorul lor ne putem supraveghea copiii atunci când suntem sau nu suntem acasă.

Totuşi trebuie să ţinem cont şi de pericol, spun specialiştii în securitate informatică. Atacatorii ne-ar putea accesa imaginile din interiorul locuinţei.

Silviu Stahie, specialist în securitate informatica: Specialiştii în securitate informatică au descoperit o serie de vulnerabilităţi care ar fi permis atacatorilor să acceseze toate filmuleţele şi pozele stocate pe serverele producătorilor de cameră. În cel mai rău caz pot fi folosite de oameni care vor să acceseze imagini cu copiii, ia in cel mai fericit caz ar vrea să vadă dacă cineva este acasă sau ce alte obiecte de valoare se pot găsi în locuinţe.

Reporter: Întrebarea noastră, a celor care deţinem aceste dispozitive este cum reuşesc, dar şi de ce nu le putem securiza?

Silviu Stahie, specialist în securitate informatica: Ideal ar fi ca ca atunci când cumpărăm un dispozitiv să nu facem un compromis între cât costă şi ceea ce oferă sau numele producătorului. este bine să alegem producători care au un istoric în a asigura dispozitivele pe care le oefră.să citim comentarii MUSCA si sa intelegem ca de câte ori cumparam un dispozitiv care se conectează la internet să cântărim beneficiile si problemele de securitate care ar putea să apară 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Pericolul din camera copilului. Monitoarele pentru bebeluși îți pot aduce hoții în casă