Antena Meniu Search
x

Moşii de toamnă 2018. Ce este interzis să facem în această zi

Moşii de toamnă 2018 este o sărbătoare a Bisericii Ortodoxe şi este prăznuită, în fiecare an, în prima sâmbătă din noiembrie.

Moşii de toamnă 2018 este o sărbătoare a Bisericii Ortodoxe şi este prăznuită, în fiecare an, în prima sâmbătă din noiembrie.

În acest an, Moşii de toamnă pică pe data de 3 noiembrie atunci când în biserici se fac slujbe, iar credincioşii împart pachete cu mâncare celor săraci.

Scopul acestei sărbătorit este de pomenire a celor trecuţi în nefiinţă.

Potrivit tradiţiei, în această zi de pomenire a morţilor este bine ca toţi credincioşii să fie împăcaţi cu cei cu care sunt certaţi.

Pe acelaşi subiect

Toată lumea trebuie să meargă la biserică, iar femeile trebuie să aibă capul acoperit.

Tot tradiţia spune că în această zi nu este bine să spălăm haine sau să facem alte munci.

Mosii de toamna 2018. De ce se face pomenirea mortilor

Moşii de toamnă 2018. De ce facem pomenirea morţilor

Potrivit crestinortodox.ro, biserica îi numeşte pe cei trecuţi în nefiinţă 'adormiţi', termen care are înţelesul de stare din care te poţi trezi.

Conform Sfintei Scripturi, după moarte urmează judecata particulară, în urma căreia omul ajunge să se împărtăşească fie de fericire, fie de suferinţă, stări date de modul în care a trăit pe Pământ.

Creştinii ortodocşi se roagă pentru cei morţi pentru că au credinţă că prin rugăciune sufletul va ajunge la judecata universală într-o stare mai bună decât aceea cu care s-a despărţit de trup.

După Moşii de toamnă 2018, următoare sărbătoare de pomenire a morţilor este denumită Moşii de iarnă şi este prăznuită în sâmbăta dinaintea Duminicii lăsatului sec de carne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » Moşii de toamnă 2018. Ce este interzis să facem în această zi