Antena Meniu Search
x

Moştenitorii lui Dinu Patriciu sunt buni de plată în dosarul Rompetrol

Moştenitorii lui Dinu Patriciu sunt buni de plată în dosarul Rompetrol. Statul vrea să recupereze prejudiciul de 85 de milioane de dolari din averea lăsată de miliardar. O avere care nu există, spun apropiaţii, pentru că Patriciu ar fi murit sărac

Vezi și

Moştenitorii lui Dinu Patriciu sunt buni de plată în dosarul Rompetrol. Statul vrea să recupereze prejudiciul de 85 de milioane de dolari din averea lăsată de miliardar. O avere care nu există, spun apropiaţii, pentru că Patriciu ar fi murit sărac

Există însă un testament în care Patriciu şi-a împărţit banii între femeile care i-au marcat viaţa. Cel mai mult le-ar fi lăsat fiicelor sale iar pe Dana, soţia de care încerca să divorţeze, ar fi dezmoştenit-o. 

Dacă vor să-şi împartă averea, moştenitorii lui Dinu Patriciu trebuie să achite datoriile lăsate de miliardar. Cea mai mare parte spre Ministerul Finanţelor care le cere 85 de milioane de dolari. Prejudiciul din dosarul Rompetrol.

Deşi se vorbeşte de datorii de milioane, nimeni nu ştie valoarea exactă a averii lăsate de Dinu Patriciu. Numărat ani la rând printre miliardarii lumii şi considerat cel mai bogat om din România, Patriciu ar fi fost falit când a murit.

Când Dana Patriciu a cerut partajul, soţia omului de afaceri spunea că au o avere de 2 miliarde de euro. În faţa judecătorilor, Dinu Patriciu a spus că are de 10 ori mai puţin.

Miliardarul s-a ferit să dea indicii despre valoarea averii şi în testament. La un an după moartea lui au fost publicate câteva fragmente din documentul care ar conţine doar procente.

Omul de afaceri le-ar fi lăsat fiicelor sale Ana Patriciu şi Maria Patriciu o cota totală de 82,5 % din întreaga avere. Mama celor două fete, Sabina Roşianu, ar urma să primească 5 procente. Melanie Chen, partenera miliardarului în ultimii lui ani de viaţă, va lua 12,5 la sută. În schimb, Patriciu hotărâse să o dezmoştenească pe soţia sa, Dana.

Legea românească îi dă însă dreptul Danei Patriciu la o optime din succesiunea omului de afaceri, indiferent de ce scrie în testament.

Spre finalul vieţii, Dinu Patriciu şi-a investit banii în proprietăţi imobiliare şi colecţii de artă. Avea o colecţie de maşini de lux, un iaht evaluat la peste 40 de milioane de euro şi o flotă de 4 avioane. Puse spre vânzare de când trăia miliardarul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Moştenitorii lui Dinu Patriciu sunt buni de plată în dosarul Rompetrol