Antena Meniu Search
x

Video Moşul pune un zâmbet pe chipurile copiilor din centrele de plasament. Greu încercaţi, fiecare clipă cu ei este o lecţie de viaţă

Sărbătoarea Crăciunului este despre aproprierea oamenilor, despre căldura casei și despre familie. Chiar şi atunci când locul părinţilor este ţinut de educatoare şi asistenţi sociali. Moș Crăciun şi ajutoarele lui au grijă ca şi copiii din centrele de plasament să primească daruri zilele acestea. Emoţionaţi şi încântaţi de vizită, copiii se întrec să spună cele mai frumoase poezii şi să cânte colinde. Pentru musafiri, fiecare clipă petrecută alături de ei este o lecţie de viaţă pentru că în spatele zâmbetelor de pe feţele celor mici, se ascund de multe ori poveşti cutremurătoare.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 22.12.2021, 14:00

Vezi și

Ne aflăm într-un centru de plasament al DGASPC Mehedinţi. În jurul bradului, copiii se adună cu chipul luminat de bucurie, când vine Moșul. Printre cei pentru care centrul de plasament este acum "acasă" o găsim pe Denisa. La doar 9 ani, familia a decis că e timpul ca fata să se căsătorească. Povestea Denisei şi a surorii ei de 12 ani, logodita şi ea pentru un galben, a cutremurat o ţară întreagă. În centru, fetele învaţă acum să recâştige speranţa şi puterea de a privi spre viitor.

 

Denisa: Eu vreau să termin liceul, şcoala, facultatea, să dau bacul şi să mă fac poliţistă.

Copiii sunt curioşi şi te primesc cu braţele deschise şi zâmbetul mereu pe buze. Florentina a vrut să înveţe de la echipa Observator cum să fie reporter. 

Pe acelaşi subiect

Copiii sunt recunoscători pentru fiecare clipă de bucurie şi iubire

Dacă le arăţi bunătate, copiii îţi oferă înapoi iubire. Înzecit. Iar braţele lor au multe îmbrăţişări de dat. Alinarea suferinţelor o găsesc în doamnele de la centru. 

Geanina Armanca, asistent centru: Consider că aceşti copii sunt îngeri trimişi de Dumnezeu pe pământ şi fiecare copil are nevoie de afecţiune. 

Marilena Roșoga, șef centru: A fost o bucurie mare şi pentru noi. Am reuşit să organizăm această serbare şi ne bucurăm, suntem mândri de copiii noştri, chiar foarte mândri şi îi felicităm pe această cale.

Peste 400 de copii sunt instituţionalizaţi doar în judeţul Mehedinţi, iar aproape jumătate se află în case de tip familial. Cei care doresc să le însenineze zilele pot face voluntariat prin semnarea unui acord cu DGASPC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Moşul pune un zâmbet pe chipurile copiilor din centrele de plasament. Greu încercaţi, fiecare clipă cu ei este o lecţie de viaţă