Antena Meniu Search
x

Moţii cer ajutor statului pentru drumul stricat în timpul tragediei din Apuseni

Moţii au venit cu jalba în proţap la Capitală. La ministerul Transporturilor şi la Guvern. Nu vor nimic pentru ei, ci pentru sătenii din 3 localităţi, care au rămas izolate. Drumul s-a stricat în timpul tragediei din Apuseni.

Vezi și

 După ce au dat lecţii unui stat încurcat în propriile reguli, locuitorii din Horea au o singură dorinţă: ca acelaşi stat spectator la eroismul lor să le refacă drumul distrus de maşinile salvatoare.

Petru are 21 de ani. E cel mai tânăr dintre salvatorii care au urcat pe dealul morţii acum aproape trei săptămâni. Nu poate uita o clipă ce a văzut, iar amintirile nopţii l-au adus astăzi până la Bucureşti.

Aici, o delegaţie a moţilor aşteaptă ca statul român să le întoarcă o mică parte din ajutorul pe care ei l-au dat, necondiţionat. Mai exact, au nevoie de bani pentru refacerea drumului distrus de maşinile care au participat la salvare.

Şi-au pus solicitările pe hârtie şi au venit să le prezinte oricui a fost gata să le audă. Prima oprire, Ministerul Transporturilor, acolo unde au fost primiţi de ministrul Ramona Mănescu.

Nu s-au mai bucurat de aceeaşi deschidere nici la Guvern, şi nici la Ministerul Dezvoltării, unde au înregistrat cererea şi atât.

În timp ce moţii bat la uşile statului pentru a repara un drum comunal făcut cu mâna şi din banii lor, copilotul, ultima victimă încă internată, revine încet la viaţă.

Visul lui Răzvan rămâne însă în aer, la propriu. Odată recuperat, tânărul vrea să revină la manşă. Pe avioane moderne, şi chiar de linie, pentru care are brevet.

În aceste condiţii, Răzvan ar putea părăsi spitalul din Cluj la sfârşitul săptămânii viitoare. Dar nu pentru a merge acasă, ci într-un centru de recuperare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Moţii cer ajutor statului pentru drumul stricat în timpul tragediei din Apuseni