Antena Meniu Search
x

5 motive care te determină să-ți schimbi locul de muncă. Ce alternative ai

În prezent, tinerii își schimbă destul de des locul de muncă, pentru că așteptările lor sunt mult mai mari față de pretențiile pe care le aveau cei din generațiile trecute.

În prezent, tinerii își schimbă destul de des locul de muncă, pentru că așteptările lor sunt mult mai mari față de pretențiile pe care le aveau cei din generațiile trecute. Nu mai este suficient să ai un contract de muncă și un salariu decent, e nevoie și de alte aspecte care să te motiveze să rămâi la un angajator. Probabil te-ai gândit și tu, măcar o dată, că ar fi momentul să-ți schimbi locul de muncă. Iată care sunt cele mai serioase motive de nemulțumire legate de job și ce variante mai bune poți găsi.

Cum spuneam și la început, angajații de acum nu mai caută la un loc de muncă doar un salariu bun și un contract de muncă. În special tinerii sunt mai pretențioși și acordă atenție la multe detalii atunci când decid să rămână sau să plece de la un job. Iată care sunt cele mai frecvente probleme care îi determină să-și caute un alt loc de muncă:

1. Demotivarea de natură financiară

Sigur, acest aspect este de cele mai multe ori esențial. Când vorbim despre demotivare financiară nu ne referim la o scădere a salariului negociat inițial – lucru care se poate întâmpla, dar numai în cazuri speciale.

De cele mai multe ori, nemulțumirea legată de salariu apare din cauza refuzului angajatorului de a renegocia și mări salariul după o anumită perioadă. Și neacordarea unor prime sau facilități cum ar fi bonurile de masă sau plata orelor suplimentare intră în categoria demotivare financiară. Angajatul consideră că, din moment ce nu primește nimic în plus, deși lucrează la acea companie de câteva luni sau câțiva ani, nu este cu adevărat apreciat. De asemenea, este posibil ca uneori să ajungă chiar la dificultăți financiare, astfel încât este nevoit să-și caute un loc de muncă mai bine plătit, pentru a se putea întreține.

2. Insatisfacția la locul de muncă

Insatisfacția pe care o poți resimți la locul de muncă include mai multe aspecte și este, desigur, ceva subiectiv, care diferă de la o persoană la alta. De cele mai multe ori, angajații se plâng de lipsa de comunicare cu șefii și colegii, de programul de muncă strict, care nu le permite să aibă o viață personală, dar și de activitățile care devin o rutină - o activitate pe care trebuie să o facă, dar care nu le mai aduce satisfacție.

Desigur, este normal ca după un anumit timp să apară și rutina, iar entuziasmul de la început să mai scadă. Însă e foarte important ca în acest caz șefii să-i recompenseze pe angajați printr-un feedback pozitiv, astfel încât aceștia să simtă să sunt apreciați în continuare. Un alt lucru util ar fi diversificarea activităților la locul de muncă, dacă este posibil, astfel încât să nu faci zilnic exact același lucru și să poți învăța, din când în când, și lucruri noi.

3. Lipsa oportunităților de avansare

O altă problemă des întâlnită, care îi determină pe angajați să demisioneze, este lipsa unor oportunități de avansare. Este normal ca după un timp, atunci când devin foarte buni în munca lor, angajații să-și dorească o avansare în ierarhie și, evident, un salariu mai mare. Din păcate, de multe ori această dorință le este refuzată și atunci singura soluție este să plece în altă parte.

4. Lipsa pasiunii pentru domeniul respectiv

De data aceasta vorbim de o greșeală pe care o face angajatul, nu angajatorul. Deseori, tinerii se grăbesc să accepte prima oferta bună de job pe care o primesc sau se angajează la recomandarea rudelor sau prietenilor, tentanți de un salariu bun și de un job „la modă”, deși nu sunt pasionați de acel domeniu. Evident, după un timp, o să-și dea seama că îți doresc ceva complet diferit, că nu le place să lucreze acolo și vor căuta alte opțiuni.

Din fericire acum există multe joburi, chiar și pentru cei care își doresc un loc de muncă mai nonconformist. Spre exemplu, dacă te pasionează călătoriile, poți citi câteva păreri despre Photohotel, o companie care te plătește să te plimbi prin lume și să fotografiezi cele mai bune hoteluri. Poate fi o variantă bună și pentru tine, chiar dacă nu ai skill-urile necesare, deoarece în cadrul companiei vei urma și un training de specialitate!

5. Probleme care îți afectează performanțele

Și la acest capitol sunt mai multe aspecte care îți pot afecta performanța la locul de muncă și te vor determina să pleci. Probleme care pot să apară sunt foarte variate, de la conflictul de colegii și șefii la condiții precare de muncă sau chiar incertitudinea jobului tău.

Pe termen scurt, toate acestea vor duce la o atmosferă tensionată, stresantă, iar pe termen lung vei observa un randament din ce în ce mai redus. Este normal ca în acest moment să-ți dorești să lucrezi în altă parte, unde abilitățile și cunoștințele tale pot fi puse în valoare și apreciate cu adevărat.

Desigur, există sunt și alte aspecte care îi pot determina pe angajați să caute un alt loc de muncă, dar cele prezentate în acest articol sunt cel mai des întâlnite. Dacă și tu te regăsești într-una din aceste situații neplăcute, ține cont că există mereu soluții și poți găsi locul de muncă pe care ți-l dorești cu adevărat și pe care îl meriți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » 5 motive care te determină să-ți schimbi locul de muncă. Ce alternative ai