Antena Meniu Search
x

117 români plecați la cules de sparanghel s-au întors acasă

În ultimele două luni, în ciuda pandemiei, mii de români au luat calea străinătăţii pentru a-şi câştiga pâinea, dar ieri o parte din ei s-au întors acasă. Este vorba despre muncitorii care au plecat în Germania, la cules de sparanghel sau hamei. Mulţi dintre ei şi-au strigat nemulţumirea cu privire la condiţiile găsite acolo, fapt ce a impus deplasarea ministrului român al Muncii pe teritoriul german, dar cei întorşi, ieri, pe aeroportul din Cluj, spun că totul a fost în regulă şi au venit acasă pentru că le-au expirat contractele.

de Redactia Observator

la 23.05.2020, 12:01

Vezi și

117 români au ajuns înapoi, acasă, în România. O cursă charter organizată de statul român i-a adus pe aeroportul din Cluj-Napoca. Zborul ar fi trebuit să aibă loc, ieri dimineaţă, însă din cauza unei defecţiuni tehnice, aeronava a decolat din Germania după orele prânzului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Au întârziat căteva ore, a trebuit să mergem în Frankfurt, ne-au tratat ca pe nişte oi, nu ne dădeau nicio informaţie, trebuia să îi tragem de mânecă de fiecare dată ca să ne spună care sunt următorii paşi, deci tipic româneşte", ne-a spus un român.

Asta ar fi fost, însă, singura nemulţumire a românilor întorşi acasă. Mare parte dintre ei sunt cei care în lunile aprilie şi martie, în plină pandemie, au plecat la cules de sparanghel sau hamei. Şi deşi mulţi dintre cei ajunşi acolo au reclamat condiţiile găsite, oamenii întorşi acum acasă. laudă modul în care au fost trataţi.

Iar după muncă vor avea parte şi de odihnă. Conform protocolului, toţi cei întorşi acasă vor intra în autoizolare la domicilu. După aterizare, toţi pasagerii au trecut prin triajul medicilor DSP.

MIRCEA ABRUDEAN, PREFECTUL JUDEŢULUI CLUJ Vor fi procesaţi de Poliţia de Frontieră, moment în care vom ştii şi judeţele de domiciliu. Vor fi triaţi epidemiologic de către cei de la DSP şi urmând apoi să plece cu mijloace proprii de transport către locaţiile de domiciliu unde vor intra în autoizolare la domiciliu 14 zile.

Numai în luna aprilie, de pe aeroportul din Cluj au decolat peste 70 de zboruri charter care au dus peste zece mii de persoane la muncă sezonieră în agricultura din Germania. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » 117 români plecați la cules de sparanghel s-au întors acasă