Antena Meniu Search
x

Muncitori infectați cu noul coronavirus, șantier închis în Gorj

Muncitorii lucrau de câteva luni pe un şantier în apropiere de Târgu Jiu. Pregăteau terenul pentru conducta de gaze care urmează să alimenteze Bulgaria, România, Ungaria şi Austria.

de Redactia Observator

la 26.05.2020, 12:16

Vezi și
  • Alţi 30 de muncitori, români şi străini, au fost izolaţi.
  • Zece dintre ei au fost internaţi în două spitale din Gorj.

Lucrările au fost blocate acum în Gorj din cauza focarului de coronavirus. Alarma s-a dat după ce un cetăţean vietnamez a fost testat pozitiv pentru Covid 19.

Imediat, colegii săi au fost izolaţi, iar patronul firmei care se ocupă de lucrări a decis să-i testeze pe toţi la un laborator privat din capitală.

Aşa a aflat că, de fapt, 14 muncitori erau infectaţi cu virusul Covid 19. Acum şantierul a fost închis pentru două săptămâni.

Daiana Militaru – purtătorul de cuvânt al DSP Gorj: Dintre cei depistaţi pozitiv, avem patru cetăţeni străini, patru cetăţeni din alte judeţe, restul fiind cetăţeni din judeţul Gorj.

Zece dintre ei au fost internaţi în două spitale din Gorj. Ceilalţi patru sunt într-o unitate medicală din Dâmboviţa, judeţul lor de domiciliu, pentru că au apucat să ajungă acasă, să se izoleze înainte să primească rezultatul analizelor.

Constantin Tîrziu – managerul Spitalului Târgu-Cărbuneşti: Toată lumea primeşte tratament, normal. Este sau nu asimptomatic, primeşte tratament pentru a urgenta cumva şi scurta cumva perioada de negativare a lor.

Abia după două teste negative consecutive, muncitorii vor putea fi externaţi. Activitatea şantierului va fi reluată doar cu avizul celor de la DSP.

Alţi 30 de muncitori, români şi străini, au fost izolaţi în două hoteluri din Târgu Jiu. Şi ei au fost testaţi pentru coronavirus, dar, în cazul lor, rezultatul a fost negativ. Însă vor rămâne izolaţi timp de două săptămâni în camerele de hotel.

Ancheta epidemiologică nu s-a încheiat, urmând să fie stabilite toate persoanele care au intrat în contact cu cei infectaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Muncitori infectați cu noul coronavirus, șantier închis în Gorj