Antena Meniu Search
x

Muncitori din sectorul privat, plătiți din banii statului

Autorităţile se străduiesc să rezolve criza forţei de muncă prin tot felul de programe care să-i ajute pe angajatorii din mediul privat! Ministerul Muncii a alocat sume importante pentru ca oamenii să fie calificaţi, după care le şi plăteşte salariul pe minimum 18 luni.

Vezi și

Autorităţile se străduiesc să rezolve criza forţei de muncă prin tot felul de programe care să-i ajute pe angajatorii din mediul privat! Ministerul Muncii a alocat sume importante pentru ca oamenii să fie calificaţi, după care le şi plăteşte salariul pe minimum 18 luni. Aşa se întâmplă la o fabrică de confecţii din Târgu Jiu, unde o parte dintre angajaţi sunt plătiţi de la buget.

În fabrica de confecţii din Târgu Jiu fiecare angajată ştie clar ce are de făcut. În timp ce unele pun fermoare, altele realizează ultimele cusături pentru ca hainele să iasă aşa cum trebuie. Printre doamnele care fac această meserie de zeci de ani sunt şi începătoare.

În prezent, fabrica are 42 de angaţi, dintre care 18 benefiază de programul subvenţionat din partea Guvernului. Angajaţii sunt calificaţi pe banii statului, după care au salariul asigurat pentru minimum un an şi jumătate.

Finanţăm la ora actuală ucenicia la locul de muncă pentru un număr de 47 de ucenici în meseriile de confecţionar, ansamblări, articole textile, bucătari şi lucrători în tâmplărie. Angajatorii beneficiază lunar de o sumă de 2.250 de lei pentru fiecare ucenic - Romeo Chiriac, şef AJOFM Gorj

În aceste condiţii, salariile a zeci de angajaţi pe care firma ar trebui să le plătească, se transformă în profit pentru angajator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Muncitori din sectorul privat, plătiți din banii statului