Antena Meniu Search
x

În Munţii Pădurea Crailor se ascunde o peşteră de cristale unică în Europa

România are o grămadă de destinaţii clasice de vacanţă! Însă, pentru o experienţă inedită, ar trebui să mergeţi în Bihor. În judeţ există o peşteră unică în Europa. Acolo veţi găsi cristale care ajung chiar şi la un metru înălţime.

de Redactia Observator

la 14.05.2019, 17:09

Vezi și

România are o grămadă de destinaţii clasice de vacanţă! Însă, pentru o experienţă inedită, ar trebui să mergeţi în Bihor. În judeţ există o peşteră unică în Europa. Acolo veţi găsi cristale care ajung chiar şi la un metru înălţime. Iar amatorii de peşte pot să-şi satisfacă pofta datorită unor tineri care au lăsat departe oraşul, ca să-şi deschidă o păstrăvărie.

În inima Munţilor Pădurea Craiului, natura a sculptat forme şi labirinturi fascinante, care aşteaptă să fie descoperite. Doar în comuna Roşia, din judeţul Bihor, sunt 400 de peşteri de o frumuseţe rară. Una dintre ele ascunde cristale de calcit care o fac unică în Europa.

O astfel de peşteră mai există doar în Africa de Sud - un lucru pe care turiştii români îl află cu surpriză abia când ajung în Bihor.

Aerul curat şi frumuseţea sălbatică a locului i-au convins pe doi tineri să renunţe la oraş şi să-şi deschidă aici o păstrăvărie. Acum, pescuiesc direct din apa rece a muntelui şi au învăţat să se bucure de viaţa fără semnal şi fără internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » În Munţii Pădurea Crailor se ascunde o peşteră de cristale unică în Europa