Antena Meniu Search
x

Muzeul Satului, sat autentic în inima oraşului Baia Mare

În inima oraşului Baia Mare, pe un deal din apropierea centrului istoric, 18 gospodării tradiţionale maramureşene îşi aşteaptă vizitatorii.

de Redactia Observator

la 21.05.2020, 09:57

Vezi și
  • Porţile s-au redeschis de curând.
  • Oamenii se pot bucura de tradiţiile maramureşene.

Este vorba despre Muzeul Satului, un loc de poveste, desprins parcă din basmele populare româneşti. După două luni în care vizitatorii au putut să-i calce pragul doar virtual, acum porţile s-au redeschis, iar oamenii se pot bucura de tradiţiile maramureşene.

Construit în jurul unei biserici de lemn adusă de la Chechiş în 1936, acesta adună pe uliţele sale case tradiţionale, reprezentative pentru ocupaţiile şi obiceiurile de odinioară.

O întoarcere în casa bunicilor, o pauză de la viaţa citadină sau, pur şi simplu, o documentare a istoriei satelor româneşti, fiecare vizită la muzeu este un prilej de bucurie pentru vizitatori. Aşa că obiectivul atrage anual mii de turişti.

Cei care au vrut să păstreze legătura cu tradiţiile zonei în perioada izolării, au putut să o facă doar virtual în ultimele două luni.

Muzeul Satului poate fi vizitat de marţi până duminică, de la ora 10:00 la 18:00. Preţul unui bilet de intrare este de 6 lei pentru adulţi, respectiv 4 lei pentru copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Muzeul Satului, sat autentic în inima oraşului Baia Mare