Antena Meniu Search
x

N-au luat BAC-ul, adio...facultăți!

Elevii au picat Bacul, profesorilor de la facultăţi le dă cu zecimală la înscrieri. Concurenţa între universităţi e acerbă. În special pentru cele private, care ar face orice numai să prindă cât mai mulţi studenţi.

Vezi și

Elevii au picat BAC-ul, profesorilor de la facultăţi le dă cu zecimală la înscrieri. Concurenţa între universităţi e acerbă. În special pentru cele private, care ar face orice numai să prindă cât mai mulţi studenţi. 

Anul acesta, fiecare absolvent de liceu contează. Chiar şi Ionuţ are de unde alege. Cele mai multe locuri sunt la Academia de Studii Economice, Drept şi Medicină. Mulţi rectori au emoţii că nu se vor ocupa toate locurile. Sunt doar 84.000 de absolvenţi care au luat bacul. Adică mai puţin de 60% dintre cei care au participat la examen.

Guvernul a decis astăzi ca alte patru universităţi să intre în lichidare. În total, sunt 10 universităţi care nu mai organizează admitere începând de anul trecut. Iar în toate universităţile din România, peste 300 de specializări au fost închise. Însă universităţile au găsit o altă portiţă de a-i atrage chiar şi pe elevii fără Bacalaureat.

Absolvenţii de liceu care au ratat bacalaureatul au oferte pe toate gardurile şi nu numai. Liceele postliceale îşi fac reclamă în locuri inedite. Pe goşurile de gunoi sau pe stâlpi.

Admiterea a început deja şi la şoclile postliceale şi la universităţile private. Cele de stat se pregătesc de zor. La unele facultăţi, admiterea începe de mâine

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » N-au luat BAC-ul, adio...facultăți!