Antena Meniu Search
x

După doi ani de la moartea lui Bogdan Gigină nu există vinovaţi. Mărturie cutremurătoare despre văduva agentului de poliţie

Au trecut doi ani şi procurorii nu au reuşit nici măcar să trimită dosarul în faţa judecătorilor.

Vezi și

Au trecut doi ani şi procurorii nu au reuşit nici măcar să trimită dosarul în faţa judecătorilor. Pentru Observator, tatăl lui Bogdan face mărturii cutremurătoare. Moartea fiului său a zguduit din temelii un întreg sistem. Însă, cutremurul a fost de moment. O familie mutilată de durere se simte încă batjocorită.

Cornel Gigină, tatăl lui Bogdan Gigină: "Au trecut doi ani de când copilul nostru se afla sub această piatră.Nu s-a stins lumânarea de la cimitir niciodată."

Doi ani de durere şi o anchetată care, în loc să găsească vinovaţi, bate pasul pe loc. Abia zilele acestea, procurorii DNA au reluat audierile. 

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne: "Poliţistul a căzut în cele trei gropi, la 300 de metri de aici, care nu erau semnalizate." A fost singura explicaţie pe care fostul vicepremier a oferit-o familiei lui Bogdan Gigină, poliţistul care şi-a pierdut viaţa în timp ce îi deschidea drumul către casă, pe o vreme ploioasă. 

Pe acelaşi subiect

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne: "Adevărul e că sunt nevinovat, eram în timpul serviciului."

Procurorii spun că Oprea şi-ar fi acordat singur dreptul la coloană oficială, cu antemergător, printr-un ordin de minister. Este acuzat de abuz în serviciu. În seara de 20 octombrie 2015, poliţistul de 28 de ani ar fi cerut retragerea din dispozitiv, dar solicitarea nu i s-ar fi aprobat. 

Tatăl încă aşteaptă explicaţii şi de la firma care a săpat gropile şi nu a luat măsuri pentru a semnaliza pericolul mortal. 

S-au scurs doi ani de chin pentru familia lui Bogdan. Soţia lui, Raluca, a renunţat la uniformă. Avocata ei povesteşte: "Încearcă să îşi revină. După un eveniment atât de tragic, la vârsta fragedă pe care a avut-o, să rămâi văduvă, nu e simplu. Are aceastră traumă, această durere în suflet, de la moartea soţului ei."

Bogdan nu a fost uitat nici de colegii de la Brigada Rutieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » După doi ani de la moartea lui Bogdan Gigină nu există vinovaţi. Mărturie cutremurătoare despre văduva agentului de poliţie