Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nicolae si Elena Ceausescu ar putea fi reabilitati! Avocatii scot la iveala o greseala care i-a costat viata pe fostii dicatori

Nicolae si Elena Ceausescu ar putea fi reabilitati! Avocatii scot la iveala o greseala care i-a costat viata pe fostii dicatori. 60.000 de morti le-au fost imputati in timpul revolutiei de la Timisoara si Bucuresti. Numarul real al victimelor este de peste 1.000.

de Redactia Observator

la 30.03.2013 , 19:39

Un proces pe repede inainte! Un proces cu final care nu mai poate fi schimbat.

Mircea Oprean, ginerele dictatorilor vrea sa obtina o revizuire pe baza greselilor comise in timpul procesului din decembrie '89. “A fost o crima”, sustine acesta.

Juristii spun ca instanta care a pronuntat condamnarea la moarte nu a luat in considerare probe extrem de importante. “De exemplu, dovada ca n-au murit 60.000 de oameni in zilele Revolutiei la Timisoara si Bucuresti. Nu este responsabil Nicolae Ceausescu pentru tot ce s a intamplat urat”, a declarat Paula Iacob.

Vezi și

Care este miza unei astfel de rejudecari? Daca o instanta din Romania anului 2013 ar stabili ca sotii Ceausescu nu au beneficiat de un proces corect, urmasii ar putea obtine despagubiri.

Sotii Ceausescu au fost condamnati pentru genocide, in ‘89. Dupa 24 de ani, lucrurile s-ar putea schimba. “Se poate ajunge la concluzia ca in mod gresit s a aplicat pedeapsa capitala”, a tinut sa sublinieze Paula Iacob.

Cei care au participat la procesul de la Targoviste sunt de acord cu actiunea lui Mircea Oprean. Primul pas pentru redeschiderea dosarului dictatorilor este depunea, la o instanta, a unei cereri de revizuire.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Nicolae si Elena Ceausescu ar putea fi reabilitati! Avocatii scot la iveala o greseala care i-a costat viata pe fostii dicatori