Antena Meniu Search
x

Nicu muncea pe un șantier din Londra, dar a murit printre străini după ce s-a infectat cu coronavirus. Opt copii au rămas fără tată

Nicu Urzică muncea pe un șantier din Londra pentru a-și întreține familia lăsată acasă, în România, însă s-a îmbolnăvit de coronavirus și a murit după zile întregi de suferință.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.04.2020, 09:21

Muncitori pe un șantier din Londra - Zuma Press / Martyn Wheatley via Hepta
  • Nicu Urzica s-a îmbolnăvit de coronavirus și a murit după 10 zile de spitalizare
  • Starea i s-a agravat brusc, deși medicii credeau că a depășit pericolul

Nicu Urzică muncea pe un șantier din Londra pentru a-și întreține familia lăsată acasă, în România, însă s-a îmbolnăvit de coronavirus și a murit după zile întregi de suferință.

Bărbatul de 34 de ani avea familia în Dumbrăveni, Suceava. Opt copii, între șase luni și 12 ani, au rămas acum fără tată. 

Nicu a pierdut lupta cu COVID-19 după zece zile de spitalizare.

”Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că își revine și a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine și se poate duce. A muncit două zile și i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic și a anunțat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat așa încă vreo două zile, când a simțit că nu mai poate să respire. A venit ambulanța după vreo trei ore. I-au pus oxigen și și-a revenit. L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, și-a revenit. A fost mutat în salon și se discuta chiar de externare, când brusc, situația s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut niște cheaguri de sânge care i-au blocat tot”, a povestit fratele românului mort în Anglia, pentru obiectivdesuceava.ro.

Pentru că aveau nevoie de ajutor financiar, întreaga comunitate românească din Londra s-a mobilizat și încearcă să adune banii necesari pentru aducerea în țară a trupului neînsuflețit. 

”Sperăm ca într-o săptămână să reușim să-l aducem acasă, demersurile sunt destul de greoaie. Toți prietenii lui din Londra au strâns o sumă mare pentru a ajuta copiii, dar ei au rămas fără tată. Toți banii din lume nu le vor mai aduce tatăl înapoi. Cei mici nici nu și-l vor aminti”, a completat Ianis Urzică.

În Marea Britanie, până la această dată s-au înregistrat 12,107 de decese din cauza coronavirus și au fost depistate 93,873 de cazuri de COVID-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Nicu muncea pe un șantier din Londra, dar a murit printre străini după ce s-a infectat cu coronavirus. Opt copii au rămas fără tată