Antena Meniu Search
x

Video Imagini rupte din filmele de groază în Dolj şi uluială generală, după ce drumarii s-au apucat de toaletarea copacilor

Drumarii s-au apucat de ceea ce ei spun că este toaletarea copacilor. Specialiştii în mediu privesc uluiţi imaginile. Cioturile rămase în urma celor care taie fără noimă nu mai pot fi numite arbori. Au toate şansele să ajungă doar niște trunchiuri găunoase.

de Redactia Observator

la 23.04.2021, 20:18

Vezi și

Drumarii din Dolj au făcut copacii ferfeniţă

După ce telespectatorii ne-au trimis imagini cu lucrările sinistre din Dolj, am mers şi noi pe drumurile judeţene, ca să vedem minunea. În apropiere de Cioroiaşi, întâlnim chiar o echipă de la drumuri. Specialist în silvicultură nu există. Iar muncitorii lucrează după cum îi taie capul.

"Cine coordonează lucrările astea?"

"Noi."

"Păi şi dumeavoastră cine vă spune cum trebuie să tăiaţi?"

"Aşa ne-au spus de la Craiova."

"Aşa, să rămână doar câte un ciot?"

În toamnă, lucrările de pe un alt drum, dintre Tunarii Noi şi Vechi, tot din Dolj, au făcut înconjurul internetului. Oamenii s-au revoltat, însă degeaba.

Cristina Oprea, reporter Observator: "Aşa cum se observă, lucrările nici nu se opresc, dar nici nu continuă  după alte reguli. Echipa pe care am întâlnit-o în teren nu este supervizată de vreun specialist. Însă muncitorii ne-au dat asigurări că aşa au fost instruiţi"

"V-a instruit cineva?"

"Da!"

"Şi aşa v-au spus să îi tăiaţi?"

Totul în numele siguranţei şoferilor, spun cei de la drumuri. Să nu le cadă crengile pe maşini. 

"Aţi mai văzut aşa ceva? Credeţi că mai vegetează? În România… În România se poate orice. Oricum, or să dispară"

"Aşa se taie, domne, copacii? -Păi dacă altcumva nu ştiu. -Mai înfrunzesc copacii ăştia? -Da, când oi face eu 14 ani! Da, se poate. Dar poate pe lumea cealaltă". Am mers cu imaginile la Garda de Mediu. 

Gheorghe Călinoiu, director Garda de mediu: "Ceva groaznic. Exact cum ai mutila o fiinţă. Nu e posibil ca pe domeniul public să se întâmple acele lucruri. Cei de la drumuri trebuie să înţeleagă că ei se pricep la drumuri. Nu se pricep şi la arbori."

În dulcele stil românesc, se va face o comisie care va face o anchetă. Pentru ce s-a distrus deja e prea târziu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Imagini rupte din filmele de groază în Dolj şi uluială generală, după ce drumarii s-au apucat de toaletarea copacilor