Antena Meniu Search
x

Capitala poate să rămână fără arbori! Toaletarea copacilor se face haotic

Capitala riscă să rămână fără arbori! Ca în fiecare primăvară, responsabilii toaletează copacii, însă oamenii se plâng că îi ciuntesc prea mult. Tăiaţi necorespunzător, atrag atenţia specialiştii, arborii se usucă şi ajung să nu trăiască mai mult de cinci ani.

de Redactia Observator

la 14.04.2019, 23:18

Vezi și

Capitala riscă să rămână fără arbori! Ca în fiecare primăvară, responsabilii toaletează copacii, însă oamenii se plâng că îi ciuntesc prea mult. Tăiaţi necorespunzător, atrag atenţia specialiştii, arborii se usucă şi ajung să nu trăiască mai mult de cinci ani. Grav este că am pierdut deja mii de copaci, doborâţi sub greutatea ploii îngheţate din această iarnă. Astfel Bucureştiul, şi aşa extrem de poluat, rămâne fără oxigen.

Fără crengi şi lipsiţi de frunze, copacii de pe bulevardele din Capitală par că au pierdut lupta cu toaletarea. Oamenii se plâng că autorităţile au tăiat prea mult, chiar şi ce nu trebuia. 

Iată cum arată unul dintre arborii din Parcul Obor, de exemplu.  Din el a mai rămas doar un ciot uscat, care cu timpul va mucegăi, spun specialiştii.

Andreea Lefter, presedinte Asociație Peisagistilor din România, filiala Bucureşti: "Aceşti arbori vor dispărea în următorii cinci ani. Înlocuirea lor nu se va putea face cu aceleaşi exemplare, ca dimensiune vorbesc şi ca gabarit, iar acest lucru ne va afecta pe termen lung când vine vorba despre aerul pe care îl respirăm."

Pe acelaşi subiect

În teorie, toaletarea nu este recomandată arborilor bătrâni. Structura trunchiului poate suferi dezechilibre şi copacul ajunge astfel să se rupă. 

Cum s-a întâmplat cu mii de arbori care au cedat sub greutatea ploii îngheţate, în ianuarie.

Reprezentanţii municipalităţii precizează că intervin doar asupra copacilor care reprezintă un pericol. Chiar dacă se fac înlocuiri, arborii tineri produc doar o cantitate mică de oxigen, mai avertizează specialiştii. Între timp, bucureştenii respiră un aer încărcat, plin de microprticule care provoacă astm bronşic, boli cardiovasculare şi chiar cancer. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Capitala poate să rămână fără arbori! Toaletarea copacilor se face haotic