Antena Meniu Search
x

Ninsoarea nu-i opreste pe medici

Troienele au făcut zid în faţa vieţii şi numai solidaritatea umană a învins nămeţii. Ambulanţa blocată în drum spre Craiova s-a întors în Capitală abia azi-noapte, flancată de poliţie şi de armată. Ficatul prelevat în ţară a fost transplantat imediat unei paciente în stare critică, iar la fel şi rinichii, şi corneea.

Vezi și

 Andi găseşte greu cuvinte să le mulţumească medicilor care i-au salvat mama. Ficatul adus de la Craiova era singura şansă a Zoiţei Vasilescu, în vârstă de 58 de ani.

Nimic nu ar fi fost posibil fără efortul unei echipe tinere, care a reuşit să aducă organele în siguranţă, după ce a rămas blocată în zăpadă. Niciun efost nu a fost prea mult pentru a-şi îndepli misiunea: să salveze vieţi.

Ajunşi cu şase ore întârziere, medicii şi-au făcut treaba şi au pornit pe drumul de întoarcere. Orice minut contează, mai ales pentru ficatul prelevat de la un pacient de 36 de ani aflat în moarte cerebrală.

Au ajuns la Bucureşti noaptea, la ora 2. Dacă ficatul a fost transplantat de urgenţă, rinichii şi corneea au ajuns şi ei astăzi, la primitori.

Cinci pacienţi cu probleme renale au aşteptat cu sufletul la gură ca testele de compatibilitate să fie în favoarea lor. Printre ei, şi Marian Mateiu. Ca să ajungă la Bucureşti, Marian a trecut prin aventura vieţii lui.

Diabetic şi cu alte complicaţii ale bolii, Marian nu a fost compatibil cu rinichii aduşi de la Craiova. În schimb, două femei din Capitală, de 33, respectiv 36 de ani, au intrat în sala de operaţie în această seară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ninsoarea nu-i opreste pe medici