Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ninsorile au făcut prăpăd. Școli închise și zeci de mii de oameni fără curent electric și căldură

Pe calea ferată, pe străzi şi în oraşe, ninsorile au paralizat aproape toată ţara! Zeci de călători au rămas izolaţi pe drumurile unde autorităţile n-au deszăpezit. Noaptea trecută, pe şoseaua care leagă Capitala de Târgovişte stratul de zăpadă măsura până la 3 centimetri în unele zone.

de Redactia Observator

la 19.12.2018 , 11:09

Pe calea ferată, pe străzi şi în oraşe, ninsorile au paralizat aproape toată ţara! Zeci de călători au rămas izolaţi pe drumurile unde autorităţile n-au deszăpezit. Noaptea trecută, pe şoseaua care leagă Capitala de Târgovişte stratul de zăpadă măsura până la 3 centimetri în unele zone, fără ca cineva să intervină. Mai multe localităţi sunt în continuare în beznă, iar toate şcolile din Timiş şi Gorj au fost închise.

Blocaţi în nămeţi, în ger şi ninsoare, 20 de oameni au aşteptat aproape 4 ore să fie salvaţi, după ce microbuzul în care călătoreau a derapat şi a rămas înţepenit în zăpadă.

În microbuz erau şi doi copii. Sunaţi de şofer, părinţii lor s-au aventurat cu maşinile să-i recupereze înaintea autorităţilor. S-au împotmolit la doi kilometri distanţă, astfel că cei mici au fost nevoiţi să meargă prin zăpadă până la ei.

Vezi și

A fost din nou noapte albă pe şoselele din România. Imaginile surprinse pe drumul naţional 7, între localităţile Chitila şi Tărtăşeşti, arată carosabilul acoperit de zăpadă şi nimeni nu intervine. O situaţie similară a dus cu 24 de ore înainte la blocarea unui microbuz plin cu pasageri, printre care şi copii, pe un drum din Argeş. Patru ore au aşteptat intervenţia unui utilaj dintr-o comună învecinată.

Fără curent și căldură

Zeci de mii de oameni din vestul ţării trăiesc de la începutul săptămânii nopţi îngheţate după ce au rămas fără energie electrică, deci şi fără căldură în calorifere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Copacii căzuţi nu au rupt doar cablurile electrice. În Piteşti, o maşină a fost strivită de un arbore doborât sub greutatea zăpezii. Şi în Sibiu, drumul naţional 7 a fost blocat de copaci.

Ninsorile au provocat şi o avalanşă la Bâlea Lac, unde căsuţele de lemn ale comercianţilor de lângă cabană au disparut sub zăpadă. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Iar şcolile au fost închise parţial sau total, ieri, în şase judeţe.

Probleme au fost şi în oraşe, din cauza poleiului. În Constanţa, vântul venit dinspre mare a îngheţat străzile şi trotuarele.

În Timişoara, şoferii au controlat greu maşinile, pe şoselele ca de sticlă. De astăzi, ninsorile scad în intensitate, însă România va fi cuprinsă de ger. După lăsarea nopţii, temperaturile resimţite vor ajunge şi la minus 20 de grade în Miercurea Ciuc.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Ninsorile au făcut prăpăd. Școli închise și zeci de mii de oameni fără curent electric și căldură