Antena Meniu Search
x

Ninsorile si viscolul au paralizat Romania, chiar si in zone care nu se aflau sub avertizare de vreme rea

Romania a intrat, de cateva ore sub alerta cod portocaliu de viscol si ninsori. Chiar daca avertizarea meteorologilor este valabila pentru noua judete din sud, ninsorile au ajuns si in Moldova sau Bihor.

Sute de TIR-uri au fost oprite din drum, in vama Bors, din cauza problemelor cu care se confrunta si vecinii unguri. Pe soseaua de centura a Sucevei, politistii au oprit traficul greu pentru a usura interventia utilajelor de deszapezire.

Dupa miezul noptii, Capitala s-a imbracat in straie adevarate de iarna. A nins cu fulgi mari si, in unele zone, vantul puternic a viscolit zapada. Soferii care au fost prinsi de vremea rea in trafic s-au multumit cu gandul ca nu au schimbat cauciucurile la masini.

Ca sa evite orice fel de probleme, drumarii au lucrat incontinuu inca de la primul strat de omat care s-a asezat pe carosabil. Au scos utilajele de deszapezire si, pe unde n-au intrat masinile, au curatat zapada cu lopata.

Soferii care si-au croit drum prin Suceava au stat zeci de minute in frig, in asteptarea utilajelor de deszapezire. Drumarii au fost luati pe nepregatite de zapada cazuta la sfarsit de martie, asa ca soferii n-au putut decat sa ridice din umeri si sa astepte.

In numai o ora, stratul de zapada masura deja trei-patru centimetri, asa ca agentii de la Politia Rutiera au fost nevoiti sa opreasca traficul greu pe centura, iar singurele utilaje de deszapezire care au inceput sa patruleze intens au fost cele din oras.

Probleme au intampinat si soferii de TIR-uri care au vrut sa iasa azi-noapte din tara, prin Vama Bors. Zapada de pe teritoriul Ungariei a determinat autoritatile maghiare sa interzica intrarea pe teritoriul lor a masinilor de mare tonaj.

Si in judetul Maramures, din cauza viscolului, s-a instituit restrictie de tonaj pe DN18 Baia Mare - Sighetu Marmatiei. Din cauza vantului puternic, si navigatia pe Dunare a fost inchisa intre kilometrii fluviali 1040 si 1075.

In astfel de conditii, autoritatile au luat o masura fara precedent: in Bucuresti, Arges, Dambovita si Olt, au inchis scolile chiar inainte sa ninga. Nicio unitate de invatamant nu va functiona astazi.

Tot sudul tarii e in alerta: opt judete, plus Capitala, sunt sub cod portocaliu de viscol si ninsori. In alte 14 judete, din Caras-Severin pana in Tulcea, e cod galben pana maine. Va ninge continuu timp de cateva ore, iar rafale puternice de vant, de peste 70 de kilometri pe ora, vor spulbera zapada.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ninsorile si viscolul au paralizat Romania, chiar si in zone care nu se aflau sub avertizare de vreme rea