Antena Meniu Search
x

Întâlnire specială în Deltă, unde un grup de pescari au filmat un enot

Delta oferă nu doar peisaje spectaculoase, ci şi întâlniri-surpriză! Nişte pescari din Galaţi, ieşiţi cu barca pe Dunăre, au zărit un enot.

Vezi și

Delta oferă nu doar peisaje spectaculoase, ci şi întâlniri-surpriză! Nişte pescari din Galaţi, ieşiţi cu barca pe Dunăre, au zărit un enot. Câinele Deltei, aşa cum mai este numit, nu a fost deloc sfios, aşa cum îi este firea. S-a împrietenit cu pescarii, iar aceştia l-au hrănit cu ce aveau mai bun.

- Uite, mă, e câine enot ăsta! Sălbatic! Îl vezi acolo? 

- I-am aruncat o felie de pâine. S-a învăţat. 

Pescarii sunt încântaţi de o asemenea întâlnire. Enotul este rar în ţara noastră şi, oricum, nu este un animal autohton. 

Pe acelaşi subiect

Mădălin Şerban, director Complex muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi: "Specia a fost crescută pentru blană în fosta Uniune Sovietică. Este rudă genetică cu câinele, este omnivor, mănâncă cam tot ce se poate mânca." 

Într-adevăr, turiştii l-au învăţat cu mâncare bună şi acum enotul îşi permite să refuze unele bucate. Enotul, sfios de fel, acum este foarte obişnuit cu oamenii şi stă să fie admirat.

În România, enotul a fost la un pas să fie pe cale de dispariţie, dar specia a fost salvată. Un exemplar a fost văzut şi în mijlocul oraşului.

Enotul a fost adus din China de Armata Roşie şi era preferat pentru blana lui groasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Întâlnire specială în Deltă, unde un grup de pescari au filmat un enot