Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Noi proteste în București și în țară. 2000 de timişoreni au strigat în stradă "Revoluţia continuă"

Peste 2000 de timişoreni au protestat luni pe străzile orașului, în timp ce la București 150 de persoane s-au strâns în faţa Palatului Parlamentului.

de Redactia Observator

la 19.12.2017 , 23:25

Peste două mii de timişoreni au protestat luni seara pe străzile orașului, în timp ce la București aproximativ 150 de persoane s-au strâns din nou în faţa Palatului Parlamentului.

În Parcul Izvor, în faţa Parlamentului, oamenii au scandat "PSD, ciuma roşie" şi "Hoţii". La un moment dat, printre manifestanţi a venit şi deputatul USR Cosette Chichirău. Ea a dat mâna cu oamenii şi le-a mulţumit.

La Timișoara, grupul masiv a fost format din tineri şi studenţi, care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modificările legilor justiţiei promovate de PSD+ALDE şi UDMR.

Articolul continuă după reclamă

Înarmaţi cu drapele şi vuvuzele, grupul de timişoreni adunaţi la ora 19.30 în Piaţa Victoriei au mărşăluit spre Palatul Justiţiei, unde au scandat "Cinste lor, magistraţilor", apoi s-au îndreptat spre Complexul Studenţesc, unde lui s-au alăturat alte sute de tineri. 

S-au scandat lozinci antiguvernamentale: "PSD ciuma roşie", "Nu vă fie frică, Liviu Dragnea pică şi nici Tăriceanu nu va prinde anul", "Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi", "Unitate", "Rezistăm, nu cedăm", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă", "Nu staţi la ferestre, haideţi la proteste", "Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură", "Justiţie, nu corupţie", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "DNA să vină să vă ia", "Uniţi salvăm toartă România".

"Aceste modificări nu trebuie să fie aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. Parlamentarii se bazează tocmai pe faptul că suntem în prag de sărbători şi că nu vom ieşi în stradă. Trebuie să le arătăm că nu renunţăm, până când nu vor retrage aceste modificări", au susţinut organizatorii protestului.

"Nu voiam să plec din România, pentru că apreciez sistemul de educaţie de aici, dar nu vreau să trăiesc într-un stat condus de hoţi, iar dacă lucrurile vor continua aşa, voi pleca din ţară cu prima ocazie", a declarat un student IT-ist, fost olimpic internaţional de aur din Timişoara. 

Proteste au avut loc marţi seara şi la Cluj, unde circa o sută de persoane, în special studenţi, au ieşit în stradă.

De asemenea, la Sibiu continuă protestul mut 'Vă vedem din Sibiu', în faţa sediului PSD, unde marţi s-au strâns peste o sută de oameni.

Sursa: Agerpres

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Noi proteste în București și în țară. 2000 de timişoreni au strigat în stradă "Revoluţia continuă"